Muhabbit

Coinbase Yöneticisi 2022 Yılı Öngörülerinden Bahsetti!

Coinbase Ürün Geliştirme Müdürü Surojit Chatterjee, 2022 yılında blockchain ekosisteminde yaşanacak gelişmeler hakkında tahminlerde bulundu.

Coinbase

Coinbase NFT

2022 yılının başlaması ile birlikte; kripto para ekosisteminde önde gelen kişilikler, analistler ve yatırımcılar yeni yıl hakkındaki öngörülerini paylaşmaya başladı. Olumlu olumsuz birçok öngörüyü okuduğumuz bu günlerde Coinbase yöneticisi Surojit Chatterjee de bu furyaya katıldı. Chatterjee’ye göre 2022 yılında Ethereum’daki ölçeklendirme problemine çözümler getirilecek ve Web 3.0 teknolojisinde Ethereum öncü olacak.

2022 yılı için iyimserim. Sektörde çok önemli gelişmelere tanık olacağımızı düşünüyorum.

Ölçeklendirme Problemi Nasıl Çözülecek?

Geçtiğimiz salı günü (30.12.2021) Coinbase blog sayfasında yayımlanan röportaja göre Chatterjee yalnızca Ethereum’da iyileştirmeler olacağını da düşünmüyor. Ona göre alternatif Layer 1 projelerinde de önemli gelişmeler göreceğiz.

Yeni piyasaya sürülen Layer 1 ağlarının oyun ve sosyal medya endüstrilerine yoğunlaştığını ifade eden Chatterjee’ye göre, ölçeklendirme problemine büyük ölçüde çözüm sunacak olan şey Layer 1 ve Layer 2’ler arasında kurulacak köprüler olacak. Yöneticiye göre ekosistem, ölçeklendirmeye bir çözüm bulmak için canla başla çalışmak zorunda kalacak çünkü sektör her geçen gün büyüyor.

Layer 1 ve Layer 2 arasındaki köprüler için: Bir tokenın Ethereum gibi bir Layer 1 ağından Arbitrum gibi bir Layer 2 ağına veya tam tersi bir yön izleyerek Layer 2’den Layer 1’e geçebilmesidir diyebiliriz.

Coinbase yöneticisi, 2022 yılında kullanılmasını beklediği “zero knowledge-rollup” teknolojisinden de bahsetti. Bu teknolojinin, yatırımcıların ve kullanıcıların dikkatini çekeceğini ve zk-rollup’ın ölçeklendirmeye katkıda bulunacağını ifade etti.

Zero-knowledge rollup kısaca: Layer 1’de yapılan işlemlerin datasının, daha verimli işletilebilmesi için blok zincir dışında tek yerde “toplanması” ve “snark” denilen yöntemle tekrar blok zincire döndürülerek poof-of-validity (işlem onayı) yapılmasıdır. Tüm bu işlemler için akıllı kontratlar kullanılmaktadır ve ölçeklendirme problemine çözüm sunulmaktadır.

Sektörde Başka Neler Olacak?

Coinbase yöneticisi Surojit Chatterjee’nin 2022 yılı için diğer öngörülerini de maddeler halinde belirtecek olursak:

İlginizi çekebilir: DAO Nedir?

Bize göre bu öngörüler gerçekten kıymetli. Şüphesiz ki Coinbase gibi piyasanın tam ortasında olan şirketlerin yöneticilerinin öngörüleri bizler için de önem kazanıyor. Ekosisteme güç kazandıracak yeni teknolojileri bizler de merakla bekliyoruz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version