Muhabbit

Coinbase’teki Bir Açığı Farkeden Hacker, 250 Bin Dolarlık Ödülden Memnun Olduğunu Söyledi!

Coinbase’de kriz düzeyinde bir kusur keşfeden beyaz şapkalı bilgisayar korsanı, 250 bin dolarlık ödülün çok düşük olmadığını söyledi.

Coinbase güvenlik açığı

Coinbase güvenlik açığı

11 Şubat 2022 tarihinde Tree Of Alpha adındaki bir Twitter kullanıcısı, Coinbase yönetimine ve geliştirme ekibine ulaşmaya çalışıyordu.

Tree of Alpha, Coinbase’in yeni gelişmiş işlem özelliğinde bir hata farketti. Hata; elinizde herhangi bir token olmadan market üzerinde dilediğiniz bir tokenın satışını yapabiliyor olmanızdı. Coinbase’deki bu kusur, bütün marketin dump olmasına sebep olabilirdi.

Hata hakkında yorum yapan Tree of Alpha, güvenlik açığının gerçekten endişe verici olduğunu ve bunu çözmek için hem geliştirme ekibinin hem de test ekibinin biraz gözetime ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Coinbase’in yeni gelişmiş işlem özelliği herkes için mevcut olmasaydı, farklı kullanıcılar özellik beta testindeyken bu açığı istismar için kullanabilirdi. Ancak Tree Of Alpha’nın hızlı tepkileri sayesinde tehlike önlendi ve Coinbase olası bir krizden kaçındı.

Beyaz Şapka Korsanlığı Yaygınlaşıyor!

Tree of Alpha Coinbase’deki açığı kötüye kullanmayıp, kripto para borsasına yardım ettiği için Coinbase tarafından ödüllendirildi. Tree of Alpha, Coinbase’den 250.000 $ kazandı. bazı kullanıcılar bu ödülün hackerın çözdüğü sorun için çok az olduğunu dile getirdi. Ancak Tree of Alpha halinden memnun olduğunu söyledi.

Tree of Alpha şunlardan bahsetti:

Daha yüksek bir ödül, güvenlik açıklarından yararlanmak isteyen hackerları caydırabilir. Çalışan çoğu insan için 250.000 dolar çok iyi bir meblağ.

Nihayetinde yaşanan bu olay, beyaz şapka korsanlığını öne çıkaran bir hikaye yarattı ve kripto para piyasasına önemli bir ışık tuttu.

Birçok ülke de bu tarz işleri teşvik ediyor. En son, ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde beyaz şapka korsanlarına 10 milyon dolara kadar kripto para ödülü vereceğini duyurdu.

Tree of Alpha ise beyaz şapka korsanlığı ile ilgili şu açıklamada bulundu.

Beyaz şapka korsanlığı çok önemlidir. Ancak bazı şirketler tarafından göz ardı ediliyor.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, şirketini kurtaran beyaz şapkalı hacker’a ilk teşekkür edenlerden biriydi:

Coinbase CEO Twıtter

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version