Muhabbit

Coinbase’den Haber Geldi: Monero Listelenmeyecek!

Ünlü kripto para borsası, Monero’da dahil olmak üzere herhangi bir gizlilik parasını listelemeyecek!

coinbase

Coinbase’in kurucu ortağı ve CEO’su Brian Armstrong, Coinbase’in Monero (XMR) gibi gizlilik paralarını listelemeyeceğini açıkladı. Armstrong, sebep olarak gizlilik paralarının ABD’deki düzenleyici kurumlar tarafından test edilmemiş olması olarak açıkladı.

24 Temmuz tarihinde, Peter McCormack’ın “What Bitcoin Did” isimli bir “podcast“ine katılan Armstrong, Coinbase’in alacağı kararlar ile ilgili biraz daha muhafazakar bir yaklaşımda bulunmak istediğini söyledi. Konuşulan bir diğer konu ise, Monero’da (XMR) dahil olmak üzere gizlilik paralarının Coinbase’de listelenip listelenmeyeceği.

Armstrong, Monero’dan (XMR) “en güvenilir gizlilik parası” olarak bahseden McCormack’a, gizlilik paraları daha kabul edilebilir bir duruma geldiğinde, Coinbase ve ekibinin bu paraları listelemeyi düşündüğünü belirtti.

Sanırım zaman ilerledikçe ve insanlar bu konu hakkında bilgilendirildikçe, alışma süreci hızlanacak. Gizlilik paraları zamanla çok daha yaygın hale gelecek ve umuyorum ki Bitcoin’de de daha fazla gizlilik çözümü olacak.

Fidye Yazılım Saldırıları

Bitcoin (BTC), bazı Dark Web siteleri ve dolandırıcılar için hala en büyük tercih potansiyeli olsa da, Twitter hesaplarına yönelik büyük çaplı saldırı ve Youtube’daki dolandırıcılık eylemlerinde bir çok suçlu kurbanlarından kendilerine XMR olarak ödeme yapmasını istiyor.

Ayrıca 20 Temmuz tarihinde, Arjantin’in en büyük telekomünikasyon şirketi bir fidye yazılım kurbanı oldu. Şirkete yönelik bu saldırıdan sorumlu bilgisayar korsanları, şirketten tamı tamına 100.000 XMR talep etmiş.

Tek Seçenek Coinbase Değil

Monero (XMR), Kraken ve Binance dahil olmak üzere büyük borsalarda hali hazırda listelenmiş durumda. XMR yaklaşık olarak 3 yıldır Kraken’de, Eylül 2019’dan beri ise Binance’de listelenmekte. Ancak Güney Koreli kripto para borsası Bithumb ve Singapur merkezli borsa Huobi, bu yılın başlarında XMR’ı listelerinden çıkartacaklarını açıkladı. Bunun en büyük sebebi olarak ise, XMR’ın adının karıştığı dolandırıcılık ve suç unsurları olarak görünüyor.

XMR ile ilgili yaşanan olaylara bakacak olursak, adı geçen ünlü borsalar XMR’ı listelememekte haksız sayılmazlar. Birçok dolandırıcı, takipsizliğinden ötürü kurbanlarından XMR olarak fidye talep etmekte. Hatta IŞİD’in kontrolü altında olduğu bilinen bir internet sitesi, kullanıcılardan XMR olarak bağış istemekte.

Düzenleyici kurumların XMR üzerine olan baskısı, gizlilik parasının bütün motivasyonunu bitirmek üzere gibi görünüyor.

Son Yazılar

Exit mobile version