Muhabbit

Coinbase’den Perakende Yatırımcılara Yönelik Sürpriz Girişim!

Coinbase Derivatives Exchange, daha fazla perakendeci çekmeyi umarak Haziran 2022’de ilk kripto para türev ürününü piyasaya sürüyor.

Eskiden FairX olarak bilinen Coinbase Derivatives Exchange, daha fazla perakendeci çekmeyi umarak Haziran 2022’de ilk kripto para türev ürününü piyasaya sürüyor.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından düzenlenen vadeli işlem borsası, türev ürünü Nano Bitcoin vadeli işlemlerini (BIT) 27 Haziran 2022’de piyasaya sürecek. Konuya dair yapılan açıklama girişimi şu sözlerle açıklıyor:

“Kripto para türevleri piyasası dünya çapında 3 trilyon dolarlık bir hacmi temsil ediyor. Biz de ek ürün geliştirmenin erişilebilirliğin sektörde önemli bir büyümenin kilidini açabileceğine inanıyoruz.”

Coinbase ayrıca, müşterilerine teminatlı vadeli işlem sözleşmeleri sunmak için kendi vadeli işlem komisyonu tüccarı (FCM) lisansı için yasal düzenleyicilerden onay beklediğini belirtti.

Lansman, kripto para piyasasında Terra’nın LUNA’sının, kripto borç veren Celsius’un ve kripto para fonu Three Arrows Capital’in (3AC) dramatik çöküşleriyle ortaya çıkan oldukça değişken bir dönemde gerçekleşiyor. Bitcoin’in fiyatı bu yıl yaklaşık %56 oranında düştü, Ethereum ise kabaca %70 değer kaybetti.

Coinbase, kripto para türev ürünlerini piyasaya sürmek için 2022 senesinin ilk aylarında FairX’i satın aldı. FairX, 2020 sonlarında yasal düzenleyiciden onay aldıktan sonra, vadeli işlem borsası platformunu Mayıs 2021’de başlattı.

Vadeli işlem sözleşmelerinin boyutu daha küçük oluyor, geleneksel Bitcoin vadeli işlem ürünlerinden daha az ön sermaye gerektiriyor ve hem kurumsal hem de perakende tüccarlar için ticaret stratejileri kapsamında bir riskten korunma aracı olarak kullanılabiliyor. 

“Türevler Bitcoin boyutunun 1/100’ü oranında, geleneksel vadeli işlemlere göre daha az ön sermaye gerektirecek ve ABD tarafından düzenlenen kripto para vadeli işlem piyasalarında perakende katılımının önemli ölçüde genişlemesi için gerçek bir fırsat yaratacak.”

Coinbase

Coinbase Girişimi Sektörde Tartışma Yarattı

Ancak, herkes türev ürünleri perakende tüccarlar için uygun bir ürün olarak görmüyor. Geçtiğimiz günlerde üst düzey bir Hollanda mali yasal düzenleyicisi, kripto para türev ticaretinin manipülasyon ve diğer suç faaliyetlerinden kaynaklanan riskleri öne sürerek yalnızca toptan piyasalarla sınırlandırılması gerektiğini ifade etti.

2020’de İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA), ürünlerin oluşturdukları riskler nedeniyle uygunsuz olduğunu söyleyerek perakende tüketiciler için kripto para türevlerini yasakladı.

İlginizi çekebilir: Derecelendirme Kuruluşu Moody’s, Coinbase’in Notunu Düşürdü!

Bununla birlikte, Nomura, Goldman Sachs ve JPMorgan dahil olmak üzere büyük bankalar, müşterilerine kripto para piyasasındaki oynaklığı takas etme ve aşağı yönlü risklere karşı koruma sağlamanın bir yolu olarak kripto para türev sözleşmeleri ticaretine başladı bile.

Başlangıçta, BIT vadeli işlemleri, EdgeClear, Ironbeam, NinjaTrader, Optimus Futures, Stage 5 ve Tradovate perakende brokerları ve ABN AMRO, ADMIS, Advantage Futures, ED&F Man, Ironbeam ve takas firmaları dahil olmak üzere birçok önde gelen broker aracıları aracılığıyla alım satıma hazır olacak. 

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version