Muhabbit

Coinbase’in DeFi Atağı Devam Ediyor! Maker Yüzde 50 Arttı!

İşlemler 8 Haziran’da başlayacak. Maker için iki farklı parite belirlenmiş durumda. MKR/USD ve MKR/BTC.

coinbase maker

Dün yapılan duyuru ile birlikte Coinbase, DeFi’ın en büyük oyuncusu MakerDao’nun tokeni Maker’ı (MKR) listeleyeceğini duyurdu.

İşlemler 8 Haziran tarihinde başlayacak. Maker için iki farklı parite belirlenmiş durumda. MKR/USD ve MKR/BTC.

Listelenmenin ardından ise MKR/ETH paritesi için de büyük bir talep oluşmuş durumda. Bu noktada Coinbase, Maker için hızlı bir şekilde Ethereum (ETH) paritesi de ekleyebilir.

USD Coin Teminat Olarak Eklenmişti

13 Mart’ta yaşanan büyük düşüşün ardından MakerDao tarafında önemli sıkıntılar oluşmuş, açığın kapatılması için de açık artırma ile toplu MKR satışları düzenlenmişti.

Bunun yeterli olmaması üzerine MakerDao tarafından yeni bir adım daha gelmiş, USD Coin (USDC) platforma teminat olarak eklenmişti. Bu adım ise DeFi taraftarları tarafından oldukça eleştirilmişti. Merkeziyetsiz bir platforma, merkeziyetçi bir coinin “colleteral” olarak eklenmesini doğru bulmayan DeFi tutkunları, bu durumu oldukça eleştirmişti.

Bildiğiniz üzere USD Coin, Centre tarafından kontrol edilmekte. Centre’ın kurucuları ise Circle ve Coinbase.

Bu durum ise Coinbase’in DeFi ile ilişkilerini güçlendirmesi oalrak yorumlanabilir. Ek olarak Bir MakerDao ürünü olan merkeziyetsiz stablecoin Dai (DAI) de Coinbase Pro’da işlem görmekte.

Coinbase Custody Compound Tokenlerini Listedi

Coinbase tarafından gelen diğer bir DeFi adımı ise geçtiğimiz ay önde gelen DeFi platformlarından Compound’un tokenlerinin “custody” platformunda listelenmesi olmuştu.

Listelenme duyurusunun ardından ise MKR neredeyse yüzde 50’ye varan bir yükseliş sergiledi. Duyuru öncesinde 350 $ seviyelerinde işlem göre DeFi tokeni an itibariyle 520 $’ın üzerinde işlem görmekte.

Coinbase tarafından gelen DeFi adımlarını siz nasıl değerlendirirsiniz?

Son Yazılar

Exit mobile version