Muhabbit

Coinbase’in Eski Yöneticisi “Insider Trading” Şüphesiyle Tutuklandı!

Kripto para borsası Coinbase’in eski yöneticisi Ishan Wahi, “insider trading” (içeriden bilgi öğrenenlerin ticaret yapması) iddialarıyla ABD’de tutuklandı.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) konuyla ilgili açıklamasında, Ishan Wahi’nin Coinbase’deki kripto paraların listelenmesinden sorumlu olan ekibin ürün yöneticisi olduğunu ve Wahi’nin Coinbase’in hangi kripto paraları nasıl listeleyeceği hakkında tüm detaylara hakim yetkili bir konumda olduğunu belirtti.

Özellikle Ağustos 2021 ve Mayıs 2022 tarihleri arasında Coinbase’in kripto para listeleme sürecinde yer alan çok az sayıda çalışanın olduğu özel bir mesajlaşma kanalında Wahi’nin de olduğunun altı çizildi. Ishan Wahi’nin bulunduğu konum itibarıyla, borsaya ait gizli bilgileri kötüye kullandığı ve kardeşi Nihkil Wahi ile arkadaşı Sameer Ramani’nin duyuruları önceden bilerek işlemler açtığı ifade edildi.

25 İşlemden En Az 1,5 Milyon Dolarlık Kazanç!

Ayrıca DOJ açıklamasında, Nikhil Wahi ve Ramani’nin bilinen en az 25 farklı kripto paraya dair 14 farklı duyurudan çok kısa süre öncesinde işlem açtıklarını ve bu işlemlerden elde edilen kazancın ise en az 1.5 milyon dolar olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Tüm bunlara ek olarak, adı geçen şahısların bu işlemleri gizlemek için başkalarının adına kayıtlı borsa hesaplarını kullandıkları da iddia edildi.

İlginizi çekebilir: Coinbase, İtalya’dan Lisans Aldığını Açıkladı!

Bu iddiaların ardından Coinbase’den yetkililer, Ishan Wahi ile yüz yüze görüşmek istediklerini ilettiler. Fakat Wahi, görüşme talebine yanıt vermeden Hindistan’a tek yönlü uçak bileti satın alarak, henüz ABD’den ayrılmadığı halde Hindistan’a gitmek üzere yola çıktığını söyledi. Ishan Wahi’nin kaçma girişimleri havaalanında son buldu ve uçağa binmeden önce kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandı.

Insider trading iddialarında adı geçen Wahi kardeşler ve Ramani’nin, şayet suçlu bulunurlarsa 20 yıla kadar hapis almaları öngörülüyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version