Muhabbit

Coincheck Hackerları XEM Satışından Sonra Tutuklandı

2018 baskını Coincheck’i dizüstü çöktürdü

suç dava muhabbit

kripto para dolandırıcılığı

Tokyo polisi, Japon kripto para borsası Coincheck’in hacklenmesi üzerine iki adamı tutukladıklarını söyledi. Platform, Ocak 2018’de dünyanın en büyük kripto para birimi hırsızlığı olan 400 milyon ABD Doları değerinde NEM (XEM) tokenine baskın düzenledi.

Polis o zamandan beri faillerin peşinde koşuyor, ancak şimdi davada bir atılım yaptıklarına inanıyorlar. Medya çıkışı FNN’sine göre, siber araştırmacılar, karanlık ağda yapıldığı iddia edilen bir satışı izlemeye odaklandılar ve bu sayede büyük miktarda XEM ,% 15 indirimle işlem gördü.

Tokyo polisi artık bilgisayar korsanlarının XEM fonlarını bitcoin (BTC) holdingleri ile değiştirebildiklerine inandı. 11 Mart sabahı iki adamı tutukladı.

Düzgün bir ifadeyle polis, “bilgisayar korsanlarını takip etmek için acele ettiklerini”, ancak sadece iki adamı biri Osaka’dan ,diğeri Hokkaido’dan olmak üzere belirlediklerini söyledi. Zanlılar Osaka merkezli 24 milyon XEM idare etmekle ve yaklaşık 200 hesaba erişmiş olmakla suçlandı. Her ikisi de Organize Suç ve Suç Gelirlerinin Kontrolü durumundan kanun uyarınca tutuklandı.

2018 baskını Coincheck’i dizüstü çöktürdü ve bunun sonunda Monex Grubu tarafından kurtarılıp devralınmasıyla sonuçlandı. Polis, şüphelilerle ilgili ağı, geçen yılın sonlarından beri kapatıyor ancak yeterli delil toplamadan önce hareket etmek istemedikleri düşünülüyor.

XEM, piyasa değerine göre 27. sırada yer alıyor ve 0.0448 USD seviyesinde işlem görüyor ve bir günde % 2 lik , bir haftada ise % 17 lik bir düşüş gösterdi. Fiyat bir ayda % 27, bir yılda% 1 düştü.

Son Yazılar

Exit mobile version