Muhabbit

Coinfirm, “AML” Çözümü İçin Chainlink’in Oracle Ağını Kullanacak

Kara para aklamayı önleme çözümünü birden çok blok zinciri ortamına getirmek için Chainlink entegre edilecek.

Önde gelen blockchain analitiği ve AML şirketi Coinfirm, DeFi için kara para aklamayı önleme (AML) çözümü olan AMLT Oracle’ı hızla genişleyen akıllı sözleşmeye ve DeFi ekonomisine getirmek için Chainlink’in oracle ağını kullanacak.

Coinfirm’in AML verilerinin zincir üzerinde kullanılabilir hale getirilmesi, uygulamaların ve kullanıcıların akıllı sözleşme uygulamalarını kullanırken isteğe bağlı bir tak-çalıştır özelliği olarak uyumluluk eklemelerine olanak tanıyacak. Ayrıca DEX’lerin, geleneksel finansmanın ve kurumsal şirketlerin etkileşimde bulunurken uyumluluk gereksinimlerini karşılamasına olanak sağlayacak.

Yapılan açıklamada Chainlink’in merkezi olmayan oracle mimarisinin, Coinfirm’in uyumluluk verilerini ve hizmetlerini dApp‘lara yüksek oranda erişilebilmeye dayanıklı bir şekilde sunmasına olanak tanıyacağı bildirildi.

Şirket, şu anda AML düzenlemelerini zincirde karşılamak için sınırlı seçenekler olduğu açıklandı. Bu nedenle geliştiricileri mevcut akıllı sözleşmelerini yeniden tasarlamaya zorlamak yerine, uyumluluk için bir tür ‘tak ve çalıştır’ seçeneği olarak oracle’lardan yararlanmasının daha kolay olacağı bildirildi.  

Ayrıca Coinfirm’den gelen yüksek kaliteli AML verilerinin Chainlink gibi güvenli bir oracle sağlayıcı ile kullanıcıların, sorunlarına yanıt verebileceklerini söyledi.  

Yeni İşlevler Eklenecek

Coinfirm, AML verilerini zincir üzerine getirmenin akıllı sözleşme otomasyonunun getirdiği yenilikleri şu şeklide sıraladı:  

Ayrıca şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Uyumluluk verileri ve araçlarımızı büyütmeye devam etmeyi ve bu kaynakları popüler zincir içi uygulamalara bağlamak için Chainlink’i kullanmayı dört gözle bekliyoruz.”

Bunun yanında Chainlink ile birlikte, otomatikleştirilmiş finansal uygulamaları, yasaların gerektirdiği tüm uyumluluk düzenlemelerini karşılayacak şekilde yetkilendirebilecekleri de dile getirildi.

Coinfirm’in Kurucu Ortağı ve CTO’su Jakub Fijolek konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Fijolek, kripto ekonomisinin benzersiz ihtiyaçları için daha fazla şeffaflık ve uyumluluk sağlayan yenilikçi çözümler sunduklarını belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

“AML çözümümüz DeFi genelinde kullanılabilir kılmak için Chainlink’in güvenli ve güvenilir oracle ağını kullanarak geleneksel finans oyuncularının DeFi teknolojilerini benimseme becerisini geliştirmeyi amaçlıyoruz.”

Chainlink İş Geliştirme Başkanı Daniel Kochis ise şu açıklamaları yaptı:

“Coinfirm’in AML verileri, DeFi projelerinin yerel ve ulusal uyum düzenlemelerine uymak için tak ve çalıştır seçenekleri sağlamasına yardımcı olacak. Ayrıca işletme maliyetlerini düşürmek için akıllı sözleşmeler kullanmak isteyen kuruluşlar için net bir yol açacak.”

Coinfirm Hakkında

Coinfirm, blok zincirleri ve kripto para birimleri için AML ve Risk Analizinde sunan lider şirkettir. Coinfirm’in AML çözümleri, kripto değişimlerinden ve protokollerinden büyük finans kurumlarına kadar 140’tan fazla küresel müşteri tarafından kullanılmaktadır.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version