Muhabbit

CoinFLEX Para Çekme İşlemlerini Tekrardan Açtı!

CoinFLEX, kademeli olarak çekim işlemlerini tekrardan açıyor

Kripto para borsası CoinFLEX, kullanıcıların para çekme işlemlerini kapattıktan yaklaşık 3 hafta sonra, işlemlerin tekrardan açıldığını duyurdu.

CoinFLEX, kullanıcıların para çekme işlemlerini kısmen yeniden başlattığını duyurdu. Tüm CoinFLEX, kullanıcıların, 15 Temmuz 2022 Cuma günü saat 08.00’den sonra fonlarının %10’unu çekebileceğini belirtti. Tüm para çekme taleplerinin iptal edildiğini açıklayan şirket, kullanıcıların %10’luk limite göre tekrardan çekim talebi oluşturması gerektiğini açıkladı.

Kullanıcıların kalan %90’lık bakiyesi “kilitli fon” olarak düşünülecek veya fonlar bakiye olarak gözükecek ancak çekilemeyecek, alım satım yapılamayacak veya depozito olarak kullanılamayacak.

Şirket ayrıca yeni yönetmeliğin “bir sonraki duyuruya kadar geri çekilemeyen” faizli bir stablecoin olan flexUSD dışındaki tüm varlıklar için geçerli olduğunu belirtti.

CoinFLEX’te Neler Oldu?

Şirket 47 milyon dolarlık marjın çağrısını karşılayamadığı için 23 Haziran 2022 tarihinde platform üzerindeki çekim işlemlerini kapatmıştı. Şirket kripto para girişimcisi ve Bitcoin Cash (BCH) savunucusu Roger Ver’in borcunu ödemediğinden kaynaklı bu duruma düştüklerini açıklamıştı. Ver ise şirket ile karşıya karşıya gelerek şirkete borcu olduğunu yalanlamıştı. Ver, 28 Haziran 2022 tarihinde bir tweet atarak şunları söylemişti:

“Bu şirkete borcum olduğuna dair iddialar dolaşıyor. Ancak benim bu şirkete borcum yok. Aksine onların önemli ölçüde bana borcu bulunuyor ve şu anda fonlarımın iadesi için yollar arıyorum.”

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda CoinFLEX borsası içinde bulunduğu durumdan çıkmak için yeni bir yol haritası belirlediğini kamuoyuna duyurmuştu. Bu yol haritasında ise yaklaşık 47 milyon dolar toplayarak yüzde 20 getirisi olan yeni bir token çıkarmak yer alıyordu. Platformun yeni tokenının %20’lik getiri sağlamasının yatırımcı için ilgi çekici olacağını düşünen CoinFLEX borsası, böylelikle kısa süre içinde yeterli miktarda sermayeyi toplamayı hedefliyordu.

Ancak yapılan son açıklamalarda Roger Ver’in borcunu ödememesinden kaynaklı meydana gelen açığın 47 milyon dolar değil, 84 milyon dolar olduğu belirtildi. Şirket, paranın temin edilmesi için Hong Kong’da Ver’e karşı yasal sürecin başlatıldığı da kamuoyuna duyuruldu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version