Muhabbit

CoinFlex’in Sorunlarının Sebebi Roger Ver Mi?

Para çekme işlemlerini donduran kripto para platformularından biri olan CoinFLEX, sıradan bir likidite sıkıntısıyla karşı karşıya değil.

Haziran 2022’de müşterilerin para çekme işlemlerini donduran birçok kripto para ticaret platformundan biri olan CoinFLEX, sıradan bir likidite sıkıntısıyla karşı karşıya değil.

CEO Mark Lamb’e göre platformun finansal sıkıntılarından ve borcunu ödemek için token satışından 47 milyon dolar toplamaya çalışmasından sorumlu bir adam var: Bir zamanlar Bitcoin önücüsü, şimdilerde ise Bitcoin Cash destekçisi olan Roger Ver.

Lamb, 28 Haziran 2022 günü attığı tweet’te şu iddialarda bulundu:

“Roger Ver’in CoinFLEX’e 47 Milyon USDC borcu var. Kendisiyle, CoinFLEX hesabındaki herhangi bir negatif öz sermayeyi kişisel olarak garanti etmesini ve düzenli olarak marjı tamamlamasını zorunlu kılan yazılı bir sözleşmemiz var.”

Lamb, erken dönem Bitcoin alıcılarından biri olan ve aynı zamanda da melek yatırımcı olarak “Bitcoin’in İsa’sı” lakabını kazanan Ver’in bu anlaşmada temerrüde düştüğünü ve CoinFLEX’in kendisine yönelik bir temerrüt bildirimi yayınladığını iddia ediyor.

CEO’nun sözleri, Mayıs 2022 tarihinde stablecoin protokolünün çöküşünü kapsamlı bir şekilde ele alan Terra Araştırma Forumu üyesi “FatManTerra” olarak bilinen bir Twitter kullanıcısı tarafından daha evvel sızdırılan bazı söylentileri de doğruladı.

Ver ise iddiaları Twitter üzerinden yalanladı.

“Karşı tarafa borcum olmadığı gibi, esas karşı tarafın bana önemli miktarda borcu var ve an itibarıyla fonlarımın iadesini istiyorum.” 

Lamb, Ver’in kendi iddialarına “bariz bir şekilde yanlış” diyerek yanıt verdi.

“Roger Ver’in sorumluluklarından kaçmak için bu tür taktiklere başvurması talihsiz bir durum.”

CoinFLEX CEO’su başlangıçta karşı tarafın kimliğini gizli tutmayı tercih etti. Lamb, 27 Haziran 2022 Pazartesi günü yeni bir token satışı yoluyla platformunun likidite sorunu ve kurtarma planını tartışırken, sorunun kaynağını yalnızca “kimliği belirli, yüksek değerli birey” olarak tanımlamıştı.

Altcoin

Çözüm Arayışlarından Doğan En Yeni Token: rvUSD

Lamb, Pazartesi günü yayımlanan bir blog yazısında CoinFLEX’in 47 milyon dolar toplamak için satmayı planladığı “Kurtarma Değeri USD” (rvUSD) adlı yeni bir borç tokenına yönelik planlarını duyurdu. Bu rakam, şirketin müşterilerinin para çekme işlemlerini yeniden başlatmak için ihtiyaç duyduğu miktar ve Lamb’in Ver’in borçlu olduğunu iddia ettiği miktarla da tamamen aynı.

Token’ın teknik incelemesinde de, “rvUSD, CoinFLEX tarafından kimliği belirli, yüksek değerli bireyin ödenmemiş bir borcuyla ilgili olarak verilen bir simgedir” ibaresi geçiyor. Metin, “birey”in yakın zamanda hesabına negatif öz sermaye girdiğini ve marj tamamlama çağrısını karşılamak için gerekli likiditeyi sağlayamadığını da belirtiyor.

Bununla birlikte, bu kişiyle önceden yapılan bir anlaşmanın, CoinFLEX’in normal şartlar altında zaten yapacağı şekilde pozisyonunu tasfiye etmesini engellediği ifade ediliyor. En nihayetinde durumun CoinFLEX’in geçen hafta borsadaki para çekme işlemlerini dondurmasına sebebiyet verdiği belirtiliyor. Şirket durumu “karşı tarafı ilgilendiren bir belirsizliğe” bağlıyor. 

Ancak CoinFLEX, söz konusu karşı tarafın son dönemde bir dizi problemle boğuşan hedge fonu Three Arrows Capital ya da BlockFi ve Celsius gibi herhangi bir kredi veren firma olmadığının da altını çizdi. 

Lamb blog yazısında, “Bu koşul, bahsi geçen bireyin tasfiye edilmemesi karşılığında hesap özkaynakları ve marj çağrıları konusunda katı kişisel garantiler vermesini gerektirdi.” dedi. Bu açıklamaya göre, yeni rvUSD tokenı bir yükümlülük ve “bu kişisel garantiden para kazanma” girişimi olarak dikkat çekiyor.

Girişimin arkasında yatan fikir, CoinFLEX’in para çekme işlemlerine devam etmek için gerekli olan 47 milyon dolarlık fonu yükseltmesine izin vermesi ve Lamb’in Ver olduğunu iddia ettiği karşı tarafa borcunu geri ödemesi için daha fazla zaman tanıması olarak görülüyor. Bu arada, rvUSD token’ının alıcılarına, senede %20 getiri teklifinde bulunulacak.

Lamb, konuya dair Ver ile sürekli olarak iletişim halinde olduklarını ve duruma bir çözüm aradıklarını belirtti. 

İlginizi çekebilir: CoinFLEX’ten 47 Milyon Dolarlık Kurtarma Planı!

Lamb’e göre, borsa şimdiden birçok büyük alıcıyla görüştü ve piyasaya sürülmesi beklenen tokena dair ciddi bir ilgi uyandırmayı başardı.

Twitter’daki kripto para meraklılarının bu yeni girişime yönelik tepkisi ise umulanın çok uzağındaydı. FatManTerra da girişimi yerden yere vuranlar arasındaydı. 

“Durumun gerçekliğini azaltmak için “marj çağrısı” ve “negatif sermaye” gibi terimler kullanıyorlar. Halbuki bu durumda tasfiye edilecek herhangi bir şey yoktu ve kredi de hala ödenmemiş durumda.”

Bazı kullanıcılar ise Lamb’i şüpheli, dolandırıcılığı andıran girişimlerde bulunmakla suçladı. 

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version