Muhabbit

CoinList Nasıl Kullanılır?

CoinList, yeni kripto para birimlerinin arzları için dünyanın en önde gelen platformlarından biridir.

Coinlist

Coinlist

CoinList, yeni kripto para birimlerinin satışları için dünyanın en önde gelen platformlarından biridir. CoinList, kripto para birimi projelerinin başarılı bir şekilde büyümesine yardımcı olur. Kullanıcılar, yeni kripto para birimlerini diğer borsalarda listelenmeden önce satın alabilir. CoinList ayrıca kullanıcılarına Wallet (Cüzdan), Buy & Sell (Al & Sat ), Pro Trading (Pro Ticaret) ve Staking gibi hizmetler de sunar.

CoinList’e Nasıl Üye Olabilirim?

CoinList’e üye olmak isteyen kullanıcıların ana sayfa üzerinden “Log In” butonuna tıklayarak hesaplarına giriş yapmaları gerekmektedir. CoinList’te hesabı olmayan kullanıcıların açılan sayfada “Sign Up” butonuna tıklayarak hesap oluşturmaları gerekir. Hesap oluşturmak isteyen kullanıcılar, kişisel bilgileri ve e-posta adresleriyle beraber giriş şifrelerini belirleyerek hesap oluşturabilir. Bu işlemleri tamamlayan kullanıcıların ayrıca CoinList tarafından verilen QR kodunu Google Authenticator uygulamasından okutmaları ve CoinList hesaplarına tanımlatmaları gerekir. Bu adımları eksiksiz tamamlayan kullanıcılar CoinList’te bir hesaba sahip olur. Ancak, CoinList’te işlem yapmak isteyen ya da token satışlarına katılmak isteyen kullanıcıların KYC doğrulamasını tamamlaması zorunludur. Türkiye’deki kullanıcılar kimlik, ehliyet ya da pasaport belgelerinden herhangi biriyle KYC doğrulamalarını tamamlayabilmektedir. CoinList’te KYC doğrulamaları genellikle 7-10 gün içinde tamamlanmakta olup, bu süre yoğunluğa göre de değişebilmektedir.

CoinList Wallet (Cüzdan) Nedir?

CoinList Wallet, kullanıcıların ana paralarını tuttuğu yer olarak tanımlanabilir. CoinList üzerindeki wallet, temelde diğer borsalardaki fonlama hesaplarının aynı işlevlerine sahiptir. Kullanıcılar, wallet sekmesi üzerinden para yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebilir.

CoinList’te Para Yatırma ve Çekme İşlemleri Nasıl Yapılır?

CoinList’te para yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirmek isteyen kullanıcıların öncelikle wallet üzerinden yatırmak veya çekmek istediği kripto parayı seçmesi gerekmektedir. Kullanıcılar yatırmak istediği kripto parayı seçtikten sonra kendilerine verilen cüzdan adresini kopyalayarak paralarını çekmek istediği borsalardan ya da cüzdanlardan para yatırma işlemini tamamlayabilir. Para çekmek isteyen kullanıcıların da paralarını göndermek istediğini borsa ya da cüzdan adreslerini yazmaları ve işlemlerini onaylamaları yeterli olacaktır.

CoinList’te para yatırma ve çekme

CoinList’te Al-Sat Nasıl Yapılır?

CoinList’e para yatırma işlemini tamamlayan kullanıcılar “Buy & Sell” sekmesine tıklayarak dilediği çiftlerde al-sat işlemlerini gerçekleştirebilir. Satın almak ya da satmak istediği çifti seçen kullanıcılar dilediği miktarı girerek işlemlerini tamamlayabilir. Ayrıca, ticaret gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar, CoinList Pro Trading sekmesinden bu işlemi gerçekleştirebilir.

CoinList Al-Sat

CoinList Pro Trading Nedir? Nasıl Kullanılır?

Pro Trading, CoinList işlem tahtasında ticaret gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar için tasarlanmıştır. “Buy & Sell“den farklı olarak kullanıcılar işlem tahtasında limit, market, stop ve take profit emir türleriyle işlem yapabilir.

Pro Trading’te ticaret yapmak isteyen kullanıcıların öncelikle bir ticaret çifti seçmesi ve ardından da emir türü belirlemeleri gerekir.

CoinList Pro Trading

CoinList’te Staking

CoinList’in kullanıcılarına sunduğu bir diğer özellik ise “Staking“. Kullanıcılar sadece birkaç tıklama ile istediği “token”ları stake etme ve pasif gelir elde etme şansına sahip. Staking hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcıların öncelikle stake etmek istediği “token’ı CoinList’teki cüzdanlarında bulundurmaları gerekiyor. CoinList şu anda kullanıcılarına %23’e varan APY sunuyor.

CoinList’te staking

CoinList’te Token Sales (Token Satışı)

CoinList’te token satışına katılmak isteyen kullanıcıların öncelikle platform üzerinde satışı gerçekleşecek olan “token”ı seçmeleri gerekmektedir. CoinList’te token satışına katılmak isteyen kullanıcılarımıza KYC doğrulamalarını tamamlamaları gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. Token satışına katılmak isteyen kullanıcılar satış hakkındaki gerekliliklere ve daha fazla bilgiye de aynı sayfa üzerinden ulaşabilmektedir. Token satışında yer almak isteyen kullanıcıların öncelikle satış için kayıt yaptırmaları gerekir. Kullanıcıların kayıttan sonra satış seçeneklerini inceleyip istedikleri satış için seçim yapmaları gerekir. CoinList’teki token satışları, arz miktarı, ilk satış fiyatı, maksimum alış miktarı, fonlama “token”ı, kilitli kalma süresi gibi farklılıklar içerir. Kullanıcıların bu bilgileri dikkatle incelemeleri önerilir.

CoinList token satışı

Bu içeriğimiz için Immutable token satışına kayıt yaptırdık. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de belirtildiği gibi kimlik ve fotoğraf doğrulamalarını token satışı için kaydolmadan önce tamamladık. CoinList kurallarına göre bazı ülkelerde yaşayan vatandaşların (Kuzey Kore, Suriye, Küba, İran gibi), token satışında yer alması yasak olduğu için yaşadığımız ülkeyi de kayıt sırasında seçtik. KYC doğrulamasındaki kimlik bilgilerimiz ile seçtiğimiz ülke aynı olduğu için bu adımı da kolayca atladık. Immutable token satışında yer almak için gerekli olan testi de başarıyla tamamladıktan sonra şimdilik token satışı döneminin başlamasını bekliyoruz. Option 2 (satış fiyatı $15, 3 ay kilitli, $100 minimum alış ve $500 maksimum alış) seçtiğimiz için token satışına hak kazanmamız durumunda minimum $100 veya maksimum $500 ile Immutable “token”ımızı belirtilen süre içerisinde $15 fiyatıyla satın alacağız.

CoinList’te token satışına katılmayı düşünüyor musunuz?

Daha fazla Nasıl kategorisindeki içeriklerimiz için: Nasıl?

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version