Muhabbit

CoinShares’ın CEO’su Blockchain Teknolojisinin Gelecek Olduğunu Söylüyor!

Kariyerinin ilk yıllarında Shell’de çalışan Daniel Masters, ardından JPMorgan’a geçerek, iki büyük serbest fonun yöneticiliğini yapmış.

CoinShares'ın

Forbes’in, eski JPMorgan yöneticisi ve Coinshares’ın CEO’suyla yaptığı bir röportajda, CEO’nun nasıl Bitcoinle tanıştığını ve Bitcoin’in geleneksel finans sistemini nasıl egale edeceğini anlatıyor.

Her ne kadar kripto para meraklıları bunu inkar etsede, geleneksel finanstan, blockchain finansına dönüşümün tek yolu sektörü meşrulaştırmaktır.

Kariyerinin ilk yıllarında Shell’de çalışan Daniel Masters, ardından JPMorgan’a geçerek, iki büyük serbest fonun yöneticiliğini yapmış. Genel olarak emtiaların ciddi oranda yükselişine yakından şahitlik eden Masters, 2012 yılında emtiaları yükselişinin dizginlendiği dönemde Bitcoin ile tanışmış.

Bitcoin hakkında araştırmalar yaptıktan kısa bir süre sonra, Mt.Gox aracılığıyla 10.000 $ değerinde Bitcoin alan Masters, Bitcoin’in çalışma prensibini anlamak için kendisini iki gün boyunca odasına kilitlemiş.

Endüstrinin birkaç sene içinde gidebileceği yeri yorumlayan Masters, bu noktada piyasaya uyum sağlamak için yaptığı yatırımları ciddi anlamda güçlendirmeye çalışıyor.

CBDC’lerin ilginç birer finansal dinamik sağlayacağını düşünen Masters, Çin’in üreteceği dijital para birimine canlı şahit olacağı için şanslı olduğunu düşünüyor. Ayrıca ABD’nin buna tepki vermesinde zorlanacağını düşünen CEO, yakında göreceğimiz CBDC savaşının, dijital dolar ve ticaret savaşı şeklinde olacağını düşünüyor.

CoinShares’ın CEO’su, yaptığı işin genel olarak ticari bankalarla doğrudan rekabet olduğunu açıkladı ve bu durumu, Netflix ve Blockbuster ile örneklendirdi. CEO’ya göre, Blockbuster hala Netflix’in nasıl bu kadar başarılı olup, kendilerinin hisselerinin bu denli düşmesini anlamış değil.

Geleneksel bankalar ile iş yapmaktansa, blockchain sektörünün desteğiyle iş yapmanın daha anlamlı olduğunu söyleyen CEO, bu konuda gerçekleşmekte olan çok daha fazla yeniliğin geldiğini ve aynı zamanda piyasada atılan her bir adımın dikkatli atılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version