Muhabbit

Coinsquare Wash Trading İle Suçlanıyor!

Wash trading aktivitelerinden surumlu tutulan kişiler ise CEO Cole Diamond ve Coinsquare kurucularından Virgile Rostand.

Kanada Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC) Coinsquare’i, piyasa manipülasyonu yapmakla ve wash trading aktiviteleri gerçekleştirmekle suçluyor.

Komisyon hazırladığı raporda Coinsquare’i geçtiğimiz dönemde gerçekleşen hack olayı ile ilişkilendirmekte. Ek olarak hazırlanan raporda wash trading aktiviteleri ile birlikte borsanın büyük bir manipülasyona yol açtığı suçlamaları getirilmekte.

Wash trading aktivitelerinden surumlu tutulan kişiler ise CEO Cole Diamond ve Coinsquare kurucularından Virgile Rostand.

Soruşturma ile ilgili dava 21 Temmuz tarihinde gerçekleşecek duruşma ile devam edecek.

Hazırlanan raporda Mart 2018 tarihinde Diamond ve Rostand’ın bilgisi dahilinde olacak şekilde borsadaki rakamların değiştirildiği ve arttırıldığı belirtilmekte. Diamond tarafından Rostand’a rakamların yükeltilmesi için komut geldiği de raporda özellikle belirtilmekte. Rakamları artırmak için Rostand’ın ortaya koyduğu çözüm ise “wash trading” oluyor.

Coinsquare Kripto Para Borsası

Wash Trading Nedir

Wash trading herhangi bir talep olmaksızın, malın el değiştirmediği, rakamları yükselterek farklı algı bir algı yaratmak adına gerçek olmayan büyük miktarlarda işlemlerin aynı kişiler tarafından yapay olarak gerçekleştirilmesidir. Bu işlemleri genelde platform sahipleri gerçekleştirir.

Komisyon tarafından sunulan raporda 17 Temmuz 2018 ile 4 Aralık 2019 tarihleri arasında Coinsquare’de 840.000 kez wash trading yapıldığı belirtilmekte. Yapılan wash trading kapsamında ise toplamda 590.000 Bitcoin (BTC) değerinde işlem yapılmış görünüyor. Oluşan bu rakam ise borsanın toplam ticaret hacminin yüzde 90’ına tekabül etmekte. Kısacası borsanın hacminin yüzde 90’ının wash trading ile gerçekleştiği ve gerçeği yansıtmadığı komisyon tarafından ortaya atılmış durumda.

Çalışanların şikayet ve endişelerine rağmen wash trading aktivitelerinin devam ettiği belirtilirken, kullanıcıların ciddi şekilde manipüle edildiği ortaya atılan iddialar arasında bulunuyor.

OSC ek olarak wash trading aktiviteleri ile ilgili endişelerini belirten birkaç çalışanan bu sebep ile işine son verildiğinin de altını çiziyor.

Son Yazılar

Exit mobile version