Muhabbit
coinzo stratcast celil öztürk

Coinzo’nun Sponsorluğuyla Strat-Cast’in Konuğu Celil Öztürk!

Coinzo sponsorluğunda yayınlanan Strat-Cast’in 17. bölümünün konuğu, Hukukçu Celil Öztürk oluyor.

Türk lirası ile rahatlıkla işlem yapabileceğiniz kripto para borsası Coinzo, Türk kripto para dünyasının önemli isimlerinden Stratrade‘in podcast’lerine sponsor oluyor. Sponsorluk sayesinde hukuk dünyasından Celil Öztürk ile podcast yapma şansı buluyor.

21 Aralık tarihinde yapılan podcast’in başlığı ise Kripto Paralara Hukuki Açıdan Bir Bakış oluyor. Kripto para piyasasındaki son hukuki düzenlemeleri ve Avalanche ILO’nun konuşulduğu podcast’te ilk soru tabii ki de Avalanche ILO’su ile ilgili oluyor.

ILO Aslında Bir Varlık Değil De Fon Toplama Yöntemi

Stratrade: 20 Aralık tarihinde Avalanche’ın Türkiye Topluluğu ilk defa Blockchain’de karşılaştığımız bir varlık sınıfı olan ILO’ı duyurdu. Şu zamana kadar hiç görmediğimiz insanların ILO ile davalara müdahil olacakları bir sistem getiriyor Avalanche. Bu varlık sınıfı Avalanche’a, kripto para ekosistemine neler kazandırır? Biraz detaylı anlatabilir misiniz?

Celil Öztürk: Öncelikle bu çalışma beni çok heyecanlandırdı. Çok yenilikçi ve oldukça özgün bir varlık sınıfı var karşımızda. Ben bu sektörde dava fonlamalarında bir sermaye döndüğünü bilmiyordum doğrusu, en azından Türkiye’de yok. Amerika’da son yıllarda bir sektör hâline gelmiş. Ciddi paralar dönüyor. Avalanche da kendi blog sayfasında bu varlık sınıfı duyurusunu yaparken LexShares’in 2014 yılından bu yana 103 davaya yatırım yaptığını açıklamış. Bu davalardan 43’ü %70’lik bir kazanma oranıyla çözülüyor. Ve %52’lik ücret ve giderlerden sonra ki burası çok önemli, Hedge fonların ve sp500’ün yıllık %8,7’lik getirisinin çok üzerinde bir getiri elde ediliyor. Bu çok önemli bir veri aslında. Dava fonlama sektörü hızla büyüyor. Çıkış noktası ICO’lar gibi aslında. Biz Blockchain teknolojisi ile sosyal veya ekonomik nedenlerle fon toplamanın çok daha efektif bir yolunu bulmuş olduk.

Bu varlığın adı ILO aslında bir varlık değil de fon toplama yöntemi, İlk Dava Teklifi olarak geçiyor. ILO sadece yargısal bir süreç değil. Yani hakkını hukukunu savunmak için başvurulan bir süreç değil. Aynı zamanda yatırımsal bir süreç. Yani dava tokenize ediliyor, insanlar yatırım yapıyor. Örneğin bir davanın 1 milyon dolarlık dava fonlaması, topluluk fonlamasyla karşılandı. Sonrasında dava kazanıldı ve varsayımda bulunuyorum geliri 10 milyon dolar oldu. Siz sahip olduğunuz token oranında bu dava sonucundan faydalanıyorsunuz. Yani koyduğunuzdan daha fazla bir getiri elde ediyorsunuz. Davayla uzaktan yakından ilişkisi olmayan birçok insan da bu sürece katılabiliyor. Bir tarafın davayı kazanacağına dair tahmin piyasasına benzer bir şekilde varlıklarını tokenize edebilir. Bunu daha önce ABD Başkanlık seçimlerinde de gördük.

Türkiye’nin en yüksek hacimli kripto para platformlarından biri olan Coinzo sponsorluğunda gerçekleştirilen 52 dakikalık yayının tümüne Spotify üzerinden bu linkle ulaşabilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version