Muhabbit

Çoklu CBDC Projesi İçin Ülkeler Bir Araya Geldi!

Goldman Sachs, HSBC, Société Générale ve Çin’in en büyük devlet bankaları projenin bir parçası olarak yer alıyor!

MUhabbit g7 CBDC

MUhabbit g7 CBDC

Perşembe günü (4 Kasım 2021) Hong Kong Fintech Haftası’nda dört merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) birbirine bağlamak için bir araya geldi. Bir altyapı oluşturma projesi olan çoklu CBDC köprüsü, 22 katılımcının bir araya gelmesiyle oluştu.

Proje; Tayland Bankası, Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası, Hong Kong Merkez Bankası, Çin Halk Bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) arasındaki bir iş birliği olduğunu söyleyebiliriz. Proje, CBDC’leri kullanarak maliyetleri düşürmeyi ve uluslararası işlemlerin hızını artırmayı hedefliyor.

Yapılan duyuruya göre sadece bankalar değil aynı zamanda ilgili kuruluşlarda; Goldman Sachs, HSBC, Société Générale gibi şirketler CBDC projesine dahil olduğunu belirtmemiz gerekir.

Goldman Sachs Asia, tokenize edilmiş tahvil ihracı ve tek seferde yüksek hacimli takas işlemlerini test edecek, DBS Bank Hong Kong; Çin ve Hong Kong arasında sınır ötesi sigorta ödemelerini, HSBC zengin özelliklere sahip programlanabilir ticaret finansmanını ve Société Générale’nin yan kuruluşu olan FORGE, dijital yerli şirket tahvilleri ihraç etmeyi deneyecek.

Hong Kong konferansında gerçekleşen projenin tanıtımı sırasında deneme platformunda 11 endüstride örnek ticaret uzlaşma işlemlerinin başarılı bir şekilde test edildiği de belirtildi.

Projenin amacı ülkeler arası para transferi maliyetlerini düşürme ve hızı artırmayı sağlamak. 2019 yılında Tayland , Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong ve Çin’in bulunduğu 4 ülke arasındaki ticaretin 730 milyar dolardan fazla olduğunu belirtildi. Eylül ayında, katılımcı bankalar bir faz 2 prototipi oluşturduklarını açıkladılar.

BIS İnovasyon Merkezi’nin Hong Kong Merkezi Başkanı Bénédicte Nolens, projeyi “büyük bir girişim” olarak nitelendirdi. HKMA İcra Direktörü Colin Pou, mevcut altyapıyı yeniden kalibre etmeye çalışmak yerine CBDC çözümü için yeni bir sistem inşa etmenin daha iyi olduğunu açıkladı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version