Muhabbit

Collins Dictionary, Yılın En İyi Kelimesinin “NFT” Olduğunu Açıkladı!

NFT’ler, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

NFT

NFT muhabbit

Çevrim içi sözlük uygulaması olan “Collins Dictionary“, 2021 yılının en önemli kelimesinin, değiştirilemeyen token olarak adlandırılan “NFT” olduğunu açıkladı.  

Sözlük yayımcısı, 24 Kasım 2021 tarihinde yayımladığı blog yazısında bu durumu internet ve para arasındaki kesişme noktası olarak nitelendirerek şu ifadelere yer verdi:

“Son 12 ayda, nefes kesen haberlerde ve sosyal medyada kesinlikle tekrar tekrar duyduğumuz bir moda kelime: NFT.”  

Bilindiği üzere NFT’lere olan ilgi 2021 yılında patlama yaşadı. NFT’lerin işlem hacmi ocak ayından bu yana istikrarlı bir şekilde arttı ve bu yılın ağustos ayında 1,05 milyar $’lık rekor seviyeye ulaştı. 

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Collins, yayımladığı listenin en tepesinde bulunan “NFT”ye ek olarak, 2021’de artan ilgiden dolayı, “metaverse” ve “crypto” kelimelerini de yılın diğer en iyi kelimeleri olarak adlandırdı.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

NFT’ler Her Alandan İlgi Görmeye Başladı

NFT satışları sadece çevrim içi ortamlarda kalmayıp, ünlü müzayede evleri tarafından da açık artırma ile satışa sunulmaya başladı. Örneğin, asırlık sanat müzayede evi Sotheby’s, bu yıl çok sayıda NFT’yi açık artırmaya çıkardı, hatta şirket, ekim ayında Sotheby’s Metaverse adlı kendi NFT platformunu dahi başlattı. 

Bunun yanında birçok ünlü sanatçı da NFT kervanına dahil oldu. Bu ünlü isimler arasında Katy Perry, The Weeknd, Rob Gronkowski ve Simone Biles’in yer aldığı biliniyor. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version