Muhabbit

Compound Tokenleri Dağıtılıyor! DeFi’a Dikkat

Her markette borç alan ve borç veren taraflar için COMP tokenler ikiye bölünerek eşit şekilde dağıtılacak.

compound

Önde gelen DeFi platformlarından Compound’un yönetişim tokenleri bugün dağıtılıyor.

Sizlere daha önce Compound’un kendi tokenini çıkaracağından ve bir süre sonra platform kullanıcılarına dağıtılacağından bahsetmiştik. Tokenin amacı ise yönetimşim de dahil olmak üzere platformu tam anlamıyla merkeziyetsizleştirmek.

Hatta Compound tokeni COMP ilk duyurulduğunda platformun CEO’su Robert Leshner, tokenin bir sermaye toplama aracı olmadığını tam aksine merkezsizleşme adına oldukça önemli bir adım olduğunun altını çizmişti.

Token sahipleri ise tokenlerine kavuştuktan sonra platform üzerinde değişiklik önerisinde (proposal) bulunabilecek.

Token dağıtımı kapsamında toplam 1.116.310.81 COMP platform kullanıcılarına dağıtılacak. Compound üzerinde aktif olan ETH, DAI, USDC, USDT, REP, BAT, WBTC ve ZRX marketlerinin her birinde COMP dağıtımı gerçekleştirilecek.

Her markette borç alan ve borç veren taraflar için COMP tokenler ikiye bölünerek eşit şekilde dağıtılacak.

Her markette COMP tokenleri yarısı borç alan tarafa yarısı da borç veren tarafa dağıtılarak tam bir eşitlik yaratılacak.

Coinbase Desteği

Mart ayında Coinbase’in cüzdan uygulaması ile entegre edilen Compound’un ismi son dönemde Coinbase ile birçok kez anılmıştı. Nisan ayında COMP tokenlerini Custody platformunda da listeleyeceğini duyuran Coinbase, DeFi ve Compound desteğini açık bir şekilde göstermişti.

Geçtiğimiz ay ise Tether USD’yi (USDT) platformunda destekleyeceğini açıklayan Compound market değerine göre lider stablecoini platformuna dahil etmişti. Bu sayede ise USDT için DeFi yolu açılmıştı. Bildiğiniz üzere USDT piyasada en çok kullanılan stablecoin olarak öne çıkmakta. Aşağıdaki grafikte stablecoinlerin marketteki payını inceleyebilirsiniz.

DeFi’ın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Son Yazılar

Exit mobile version