Muhabbit

Conflux Kurucusu: Halka Açık Blockchain’in DeFi Köprüsü!

DeFi ve düzenleyici kurumlar nasıl anlaşacak?

Conflux

Çin devleti tarafından onaylanan bir blockchain projesi olan Conflux Network, 22 Eylül’de projenin Şangay hükümeti ile Tree Graph Research Institute’ün resmen başlatıldığını açıkladı.

Conflux kurucusu ve Tree Graph Research Institute Yöneticisi Fan Long’a göre, Tree-Graph Blockchain Research Institute, küresel DeFi uygulamaları ve hükümet düzenlemelerini birbirine bağlayabilecek bir yasal uyum platformu oluşturmak için yerel eyaletlerde deneyler yapacak.

Fan Long, şu açıklamaları yaptı:

DeFi yeni bir dünya. DeFi düzenleyiciler için bir zorluk oluşturuyormuş gibi görünse de, işbirliğine istekli gibi görünüyorlar. Bu aşamada en önemli şey, DeFi yenilikçileri ve düzenleyiciler arasında güvenli bir iletişim kanalı sağlamaktır.

Yeni teknikler ve yenilikler söz konusu olduğunda, Çin hükümeti geçmişte yapılan deneylere tolerans işaretleri gösterdi. Fan, DeFi ve diğer ilgili yenilikleri çerçeveleyen karışıklığın, açık ve net iletişimin önemini gösterdiğini düşünüyor.

Fan, sözlerine şöyle devam etti:

Düzenleyiciler, yeni protokolün ne hakkında olduğunu ve bizi nereye götüreceğini öğrenmek için güvenilir bir yola ihtiyaç duyuyor. Yenilikçilerin, düzenleyicilerin endişelerini ve kırmızı çizgilerini anlaması gerekiyor.

Şu anda Conflux, Şangay hükümeti ile birkaç proje üzerinde çalışıyor. Fan, yaptığı açıklamada bu projelerin, blockchain üzerinden kredi verme ve alma işlemlerini Pudong Development Bank’ına entegre edilmesini ve ayrıca bölge için benzersiz bir stablecoin tasarlamak için Şangay serbest ticaret bölgesinin düzenleyici çerçevesinden yararlanmayı içerdiğini belirtti:

Şangay Serbest Ticaret Bölgesi, RMB’nin açık denizde kendi kuralları olan Çin’in sermaye kontrolü dışında olduğu için serbest bölge çerçevesi altında deneyler yapmak için bazı atılımlar yapmaya çalışıyoruz.

Fan, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile karşılaştırıldığında, bir CBDC’nin, merkezi hükümetin finansal faaliyetlerinin kontrolünü sürdürmesine izin vermesine rağmen, bu tür merkezi bir dijital para biriminin Çin dışında kabul edilmesinin zor olacağını belirtti.

Conflux, CBDC için bir serbest stablecoin yaratmaya veya halka açık bir crosschain oluşturmaya çalışmakta.

Geliştirilmesi, Tshingua Üniversitesi’nde bir araştırma projesi olarak başlayan proje, geliştiricilere merkezi olmayan finans uygulamaları oluşturmak için sağlam ve ucuz bir ortam sağlamak için çalışıyor.

Fan bu durumu şu şekilde açıkladı:

Conflux Network, çok daha hızlı işlem sürelerine sahip bir Proof-of-Work ağı sağlamayı amaçlamaktadır. Temel teknik, ağdaki tüm nodelar arasında tutarlı bir işlem sırası elde etmek için bir eşzamanlılık kontrolü ile birlikte yeni bir DAG tabanlı defter yapısıdır.

Fan, DeFi projelerinin yalnızca hükümet düzenlemeleri ile birlikte gelişen uyum önlemleri yolu ile ana akım haline gelebileceğine inanıyor. Blockchain ve DeFi, düzenleyicilerin yeni alanıdır. Düzenleyicilerin bu konuda nasıl hareket edeceğinden söz etmesede, Fan, şunları öngörüyor:

Merkezsizlik, düzenleyicilerin DeFi ürünlerini kontrol etmesini daha zor hale getirecek. Ancak merkezsiz bir dünya ile merkezi dünya arasındaki sınırda kontroller uygulamak için hala olasılıklar var.

Fan, projeyi destekleyen eyaletlerden biri olan Şangay Belediye Hükümeti’nin, geleneksel finansmanı, merkezi olmayan finansal hizmetler ile bir araya getirmek için, şehrin blockchain tekniklerinden nasıl yararlanabileceğini keşfetmek ile ilgilendiğini söylüyor.

Şirket, küresel DeFi projelerini ve yönetmeliklerini birbirine bağlamak için Conflux Open DeFi girişimini yarattı.

Bu girişimin üyeleri arasında, Sequoia Capital, Blockpower Capital, Antelope Holdings, Force, DeBank ve MCDEX mevcut. Ayrıca bildiğiniz üzere Conflux Network Çin hükümeti tarafından destek görmekte.

Fan, Open DeFi’ın Doğu ve Batı DeFi pazarlarını küresel odaklı üç program yolu ile birleştirmeyi amaçladığını söylüyor. Bunlardan ilki risk yönetimi, ikincisi yeni likidite stratejileri ve üçüncüsü ise geliştirme ve inovasyon.

Conflux Network

Conflux Network, ölçeklenebilirlik ve işlem hızı konusunda, Ethereum Blockchain’inin sağlayamadığı performansı sağlamak için kolları sıvamış durumda. Hala geliştirilme aşamasında olan proje, yakın bir zaman içinde çıkışını gerçekleştirecek.

Akıllı sözleşme kullanmak isteyen kullanıcılar, ya da dApp geliştirmek isteyen geliştiriciler, Ethereum ağının sıkışıklığından ve işlem ücretlerinin yükselmesinden kurtulmak için Conflux Network’ün çözümünü kullanabilirler.

Conflux Network’ün Medium Blog’una buradan ulaşabilirsiniz.

Daha fazla blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla DeFi haberleri için DeFi Haberleri

DeFi MarketCap için: DeFi MarketCap

Son Yazılar

Exit mobile version