Muhabbit

Conflux Network Pujiang İnovasyon Zirvesine Katıldı!

Puijang İnovasyon Zirvesi’nin konuklarından biri Conflux Network’tü.

cornflux

cornflux

Pujiang İnovasyon Zirvesi, 2 Haziran – 3 Haziran 2021 tarihleri arasında Şangay’ın Xuhui bölgesindeki West Bund International Tower’da düzenlendi. Zirve, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti, Şangay Belediyesi ve Şangay Tree-Graph Blockchain Araştırma Enstitüsü tarafından ortak bir şekilde gerçekleştirildi.

Şehrin yeni araştırma ve geliştirme kurumunun bir temsilcisi olarak, Şangay Tree-Graph Blockchain Araştırma Enstitüsü, en gelişmiş araştırma becerilerine sahip seçkin bilgisayar bilimcilerini bir araya getirdi.

Bu etkinliğe Conflux Network’ün kurucusu Fan Long’da davetliydi. Fan Long, Şangay Jiatong Üniversitesi baş bilimcisi Xueming Si ve Chian Bilgisayar Federasyonu Blockchain Teknoloji Komitesi Direktörü Wensheng Tan ve diğer konuşmacılar ile beraber etkinliğin ilk gününde konuşma yaptı.

Bunun yanı sıra, Turing Ödülü sahibi Andrew “Chi-Chih” Yao’da zirve için bir video kaydı gönderdi. Dr. Yao’nun yaptığı konuşmaya göre, Çin’in blockchain alanında avantaj elde edebilmesi için daha fazla bilim insanının bu alana ilgi göstermesi gerekiyor.

Andrew Yao’nun video kaydı.

Ayrıca zirvede Tree-Graph Blockchain Araştırma Enstitüsü’nün kurucusu Fan Long, blockchain teknolojisinin teknik açıdan dünya için önemine dair bir konuşma yaptı.

Fan Long konuşmasını yaparken

Yine Tree-Graph Enstitüsü’nun CTO’su Ming Wu, blockchain teknolojisi ve konsensüs konusu hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın sonunda dünya çapındaki ülkelerde blockchain uygulaması hakkında bir panel tartışması da yapıldı.

Forum ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Conflux Network Nedir?

Çin’in Ethereum’u diyebileceğimiz Conflux, aslında açık kaynaklı bir Layer 1 projesi olmakla beraber Bitcoin ve Ethereum projelerinden bildiğimiz Proof of Work (PoW) mekanizmasını kullanmakta fakat onu diğer projelerden ayıran kısım ise PoW mekanizmasını “Tree Graph” mimarisi olarak adlandırılan bir sistem ile birleştirip hayata geçirmesi olarak söyleyebiliriz.

Böylelikle, yaptıkları testlerde merkeziyetsizliği bozmadan saniyede 3000 ile 6000 arasında işlem yapabildiklerini iddia ediyorlar ki bu büyük projeler ile karşılaştırdığımızda hayli yüksek bir sayı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu yazı sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version