Muhabbit

ConsenSys: Avrupa Dijital Euro İçin Acele Etmeli!

Şirket, yakında Euro’ya karşı çok fazla seçenek olacağını belirtiyor.

Dijital Euro Muhabbit

Yazılım teknolojisi devi ConsenSys’deki bir yöneticiye göre, Avrupa Merkez Bankası (ECB) dijital euro çalışmalarında çok uzun süre beklerse kendisini tehlikeye atacak.

ConsenSys Güney Afrika lideri Monica Singer, açıklamayı, özel sektörün küresel merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) şekillendirmedeki rolünü tartışmak için Avrupa Blok Zinciri Sözleşmesi panelinde yaptı. Panelde ayrıca BNP Paribas dijital dönüşüm lideri Dean Demellweek ve Frankfurt School Blockchain Center’da profesör olan Philipp Sandner ile yakın zaman önce düzenlenen panelde CBDC’nin avantajlardan ve fırsatlardan bahsedildi.

Güney Afrika’nın merkezi menkul kıymetler şirketi Strate’in CEO’su olarak 18 yıldan fazla görev yapan Singer, mevcut finansal sistemin mükemmel olmaktan oldukça uzak olduğuna inandığını dile getirdi.

Yöneticiye göre, mevcut finansal sistem birçok aracı nedeniyle bozuldu ve CBDC gibi girişimler merkez bankalarının hatalarını onarma şansı verebilir. Singer, bu nedenle, CBDC’lerin dünyanın ekonomik anlamda gelişmesine yardımcı olmasının yanı sıra özel sektör ve son müşteriler için paraya erişim sağlamanın daha uygun maliyetli yollarının kilidini açabileceğini belirtti. Küresel bankaların bu fırsatı kaçırmaları durumunda, Facebook gibi özel teknoloji devlerinin alternatiflerinin fiat para birimlerini geçersiz kılabileceğini dile getirdi.

Yönetici ayrıca bu durum ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Avrupa Merkez Bankası 2028 yılına kadar bekleyecekse, o zamana kadar bir merkez bankası kalmayacak. Çünkü Euro’yu şu anki haliyle kim kullanacak? Çok fazla seçenek olacak.”

Bilindiği üzere ECB, daha önce yaptığı açıklama ile, 2021 yılının ortasına kadar dijital euro ile ilgili çalışmaları denemeye başlayıp başlamayacağına karar vermeyi bekliyor. Hatta ECB Başkanı Christine Lagarde’nin, Avrupa’nın CBDC’nin benimsenmesinin en az dört yıl alabileceğine dair açıklamaları bulunuyor.

Avrupa tarafında bu gelişmeler yaşanırken bazı ülkeler Nisan 2020’den beri aktif olarak CBDC ile deneyler yapıyor. CBDC konusunda şu anda en önde gelen ülkenin Çin olduğu biliniyor. Çin’in oldukça hızlı yol aldığı CBDC, pilot çalışmalar ile vatandaşların kullanımına sunulmaya başlamış durumda.

Daha fazla CBDC için; CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version