Continuum World Nedir?

Continuum World, oynaması ücretsiz ve Play-2-Earn tabanlı bir MMO oyunudur.

Continuum World

Continuum World

Oynayarak kazandıran blok zinciri oyun piyasasındaki oyunlardan biri olan Continuum World, oyuncuların yeni bir dünyayı keşfedebilecekleri ve kaynaklar toplamak, seviye atlamak, binalar inşa etmek, sosyalleşmek ve diğer oyuncularla rekabet etmek için oyunun yerel “token”ını kazanabileceği Free-2-Play (oynaması ücretsiz) ve Play-2-Earn (Oyna-Kazan) tabanlı MMO (Devasa Çok Oyunculu Çevrim İçi) oyunudur.

Continuum World Nedir?

Continuum World, deneyimli oyun ve blok zinciri yöneticilerinden oluşan bir ekip (Playchain Pte. LTD, Singapur) tarafından geliştirilmiştir.

Kazanç getiren NFT varlıkları ve potansiyele sahip büyüyen bir oyuncu kitlesine ait ekonomi gibi en son trendleri ve teknolojileri benimseyerek, milyonlarca oyuncuyu çekmek için oyun pazarına öncülük eder.

Continuum World

Geliştirilen oyunla beraber dünyayı değiştirmeyi amaçlayan Continuum World, oyuncuların ekosisteme katkılarını ödüllerle beraber desteklemeyi amaçlar.

Bu amacı doğrultusunda oyun için giriş engellerini minimuma indirgeyip, daha önce blok zincirini hiç kullanmamış milyonlarca oyuncuyu çekerek büyük bir kitle yaratmayı hedefliyor.

Güçlü topluluğu sayesinde de sosyal ağ özelliklerine sahip bir model (farming ve MMO) ve Play-2-Earn fırsatlarını kazanma potansiyeline dönüştürerek eğlenceli bir oyun geliştiriyor.

Oyuncular, oyun dünyasını keşfederken kaynak toplayarak, oyun içindeki arazileri satın alarak ve farming yaparak, UMi’lerini (oyun karakterleri) yükselterek ve oyun içi pazarda satarak, diğer oyuncularla rekabet ederek ve oyunun yerel “token”ı olan UM’iyi stake ederek ödül kazanabiliyor.

Continuum World Nasıl Oynanır?

Oyun, Continuum adlı yeni bir dünyada geçiyor, oyunun bazı kısımları da gerçek dünyaya benziyor.

Ancak, oyun yüzen adalar, benzersiz bitki örtüsü ve hayvanlar gibi bazı farklı özelliklere sahip. Oyunda bir UMi (oyunun karakterleri) kolonisi kurulur ve amacı, kaynaklarını ve oyunun harikalarını keşfederek hayatta kalmak ve gelişmektir.

Oyun içi görsel

Oyuncular, oyununda çiftçilik ve diğer UMi’lerle ticaret yapar. Kullanıcılar, ortak hedefler için sohbet etme, ticaret gerçekleştirme ve iş birliği yapma gibi çeşitli şekillerde etkileşimde bulunur ve sosyalleşir.

Continuum ekibi, oyun evreninin her şeyden önce eğlenceli olması ve sürükleyici bir oyun deneyimine sahip olmasını amaçlar.

Ekip, oyun dünyası için toplulukla uyum içinde işlevsellikler oluşturmayı hedefler. Oyun içindeki oyuncular tarafından yakalanabilecek yerli yaratıklar ve yarışmalar daha sonra tanıtılacaktır.

Continuum World’ün Piyasası ve Hedef Kitlesi

Continuum World herkes için oynanabilirdir. Oyun, bilgisayardan veya cep telefonundan oynanabilir.

Oyuncuların, blok zinciri hakkında deneyime sahip olması gerekmez. Yirmi beşten fazla oyun üzerinde çalışan Playchain ekibi, deneyimlerini Continuum World ile hayata geçirmektedir.

Continuum World, Play-2-Earn konseptinin temeli olan NFT, kripto para birimleri, çiftçilik ve temel inşa eden MMO tipi oyunlardan zevk alan milyonlarca oyuncuyu çekebilmek için tasarlanmıştır.

Oyunun hedef kitlesi, bir cep telefonu veya bilgisayara sahip olan otuz beş yaşın altındaki genç erkek ve kadın oyunculardan oluşur.

UM’inin Token Ekonomisi

Continuum World, hem oyun içi hem de blok zinciri mekanikleriyle desteklenen, dengeli ve sağlam token ekonomisinin sağladığı Play-2-Earn sistemi sayesinde dünya çapındaki oyunculara olağanüstü bir fırsat sunmayı hedefler.

Continuum World’ün yerel “token”ı olan UM, çok işlevli bir hizmet ve ödeme “token”ıdır. UM, ekosistem içinde yerel oyun içi para birimi ve aynı zamanda yönetişim ve staking kaynağı olarak kullanılır.

Token talebi, oyun içi hizmet programı tarafından yönlendirilir. Oyuncular, araçlar, arazi, avatar özelleştirmeleri, binalar ve ekipman gibi dijital varlıkları elde etmek için başlangıçta UM’dan yararlanır.

Ayrıca token sahipleri, pasif getiriler elde etmek için token kazanmaya, oy vererek ekosistem yönetişimine katılmaya, NFT varlıklarını yükseltmeye, belirli içeriğe erişim kazanmaya, özel yarışmalara katılmaya, token stake etmeye ve daha fazlasına teşvik edilecektir.

UM’inin token ekonomisi, Free-2-Play kullanıcılarının yeterli özveri ile aynı hedeflere ulaşabilecekleri bir şekilde inşa edilmiştir.

Ancak, güçlü kullanıcıların ve harcama yapanların token satın alması, arazi satın alması, bina inşa etmesi ve oyun öğeleri satması ekosistemin daha hızlı büyümesinde en önemli etkendir.

UM’i “token”ının toplam arzı 1 milyardır ve toplam arzın büyük çoğunluğu topluluk (Play-2-Earn ve Staking için) ve ekibe ayrılmıştır.

UM token ekonomisi

LAND’ler, oyundaki arazileri temsil eden NFT’dir. LAND’in sabit bir arzı olacaktır. LAND’ler, fiyatları ve çiftçilik potansiyelini etkileyecek farklı büyüklük ve kalitelere sahiptir.

LAND satışları ise daha sonraki bir tarihte duyurulacaktır.

Oyun içindeki pazar yeri, kullanıcıların LAND’lerini, UM’lerini ve diğer varlıklarını serbest bir ortamda alıp satabilecekleri yerdir. Oyuncular, pazar yerinin içinde para birimi olarak UM kullanacaktır ve her işlemde bir işlem ücreti uygulanacaktır.

UM Nereden Satın Alınır?

UM “token”ı ilk satışı Seedify platformu üzerinden 1 Ekim tarihinde IGO (Initial Game Offering – İlk Oyun Arzı) ile gerçekleştirilecektir.

Seedify’da UM token satışına katılmak isteyen kullanıcıların öncelikle platform üzerinde KYC doğrulamasını tamamlaması gerekir.

Seedify, katman sistemine sahiptir. IGO’da yer alan kullanıcılar sahip oldukları SFUND (Seedify platformunun yerel “token”ı) miktarına orantılı token satın alabilir. Seedify üzerinden UM IGO’suna katılmak isteyen kullanıcılar PancakeSwap ya da Kucoin üzerinden SFUND satın alabilir.

UM IGO’su

Siz de blok zinciri oyunlarına ilgi duyuyor musunuz?

Daha fazla Nedir kategorisindeki içeriklerimiz için: Nedir?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.


Son Yazılar

SEC, Kripto Staking ve Doğrudan Varlıkla İşlem Gören ETF Kararlarını Erteledi
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto staking ETF’leri ve “in-kind” (doğrudan varlıkla) yaratım ve itfa işlemlerine ilişkin kararlarını erteledi. SEC, bu düzenleme değişikliklerini değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Kurumun uzun vadeli dijital varlık stratejisi üzerinde çalışan iç birimi, yeni kuralları şekillendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Grayscale ve VanEck ETF’lerine […]
2 hafta önce Blockchain
Güney Kore, Kayıtsız Kripto Platformlarını Yasakladı
Güney Kore, kripto para sektörüne yönelik denetimlerini sıkılaştırırken, Apple da ülkedeki App Store’dan 14 kayıt dışı kripto uygulamasını kaldırdı. Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu adım Mali İstihbarat Birimi’nin (FIU) talebi üzerine 11 Nisan itibarıyla hayata geçirildi. KuCoin ve MEXC de Listede Kaldırılan uygulamalar arasında önde gelen yabancı kripto borsaları KuCoin ve […]
2 hafta önce Blockchain
Trump’ın Tarife Hamleleri, Küresel Kripto Fonlarında 795 Milyon Dolarlık Çıkışa Neden Oldu
CoinShares verilerine göre, küresel kripto yatırım ürünlerinde geçen hafta 795 milyon dolar tutarında net çıkış yaşandı. Bu art arda ikinci hafta gerçekleşen bir çıkış oldu. CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill, Başkan Trump’ın uyguladığı tarifelerin kripto varlık sınıfına olan duyarlılığı olumsuz etkilediğini belirtti. Butterfill, yaptığı açıklamada Trump’ın tarife politikalarının kripto para yatırımları üzerindeki olumsuz etkisinin sürdüğünü […]
2 hafta önce Blockchain
JPMorgan, İngiliz Sterlini ile Blokzincir Ödemelerini Başlattı
JPMorgan, şirketlere İngiliz sterlini (GBP) cinsinden 7/24 blokzincir tabanlı ödeme yapma imkânı sunduğunu duyurdu. Bu yeni hizmet daha önce başlatılan euro (EUR) ve Amerikan doları (USD) işlemlerine ek olarak sunuluyor. Bankanın blokzincir birimi Kinexys (eski adıyla Onyx), İngiltere’de GBP cinsinden blokzincir mevduat hesaplarını devreye aldı. Böylece JPMorgan gerçek zamanlı ödeme altyapısını genişletmiş oldu. Sterlin, JPMorgan’ın […]
2 hafta önce Blockchain
Strategy, Bitcoin Alımlarını 87.000 Doların Altına Düşen Fiyatla Durdurdu
Michael Saylor’ın liderliğindeki Strategy şirketi, Bitcoin (BTC) fiyatı $87.000’in altına düşerken alım yapmayı durdurdu. Şirket 7 Nisan’da SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ile yaptığı açıklamada, 31 Mart ile 6 Nisan arasında Bitcoin alımı yapmadığını duyurdu. Ayrıca şirket birinci çeyrekte dijital varlıklarda 5,91 milyar dolarlık gerçekleşmemiş zarar bildirdi. Michael Saylor’ın Bitcoin Stratejisi: Fiyat Düşüşü […]
3 hafta önce Bitcoin
ABD Federal Ajansları, Kripto Varlıklarını 7 Nisan’a Kadar Hazine’ye Bildirecek
ABD federal ajanslarının, 7 Nisan’a kadar kripto para varlıklarını Hazine Bakanlığı’na bildirmesi bekleniyor. Bu bildirimler ise Başkan Donald Trump tarafından bu yıl imzalanan bir yürütme emri doğrultusunda yapılacak. Ancak federal ajansların bu varlıkları halka açıklamaları gerekmeyecek. Sadece Hazine Bakanı Scott Bessent’e raporlama yapılacak. Beyaz Saray’a yakın bir yetkiliye dayandırılan bilgilere göre, 7 Nisan itibarıyla federal […]
3 hafta önce Blockchain
Exit mobile version