Muhabbit

Core Scientific, 20 Milyon Dolarlık Ekipman Transferi Yapacak!

Bitcoin madencisi Core Scientific, Priority Power ile arasındaki anlaşmazlıklarını çözmek için 20 milyon dolarlık ekipman transferi yapacak!

Dünyada süregelen ekonomik kriz, artan elektrik giderleri ve ayı piyasasının sert etkileri Bitcoin madencilerini oldukça zor duruma düşürmüştü. Bu süreçlerden dünyaca ünlü Bitcoin madencilerinden Core Scientific (CORZ) de nasibini almıştı ve Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmuştu.

Teksas merkezli iki maden tesisi konusunda anlaşmazlık yaşayan 2 şirket arasında ise sular duruluyor. Bitcoin madencisi Core Scientific, Priority Power ile arasındaki iflas anlaşmazlıklarını çözmek için, 20 milyon dolarlık ekipman transferi yapacağını kamuoyuna duyurdu.

Core Scientific’in 20,8 Milyon Dolar Değerindeki Ekipmanını Priority Power‘a Devredecek!

Hatırlayacağınız üzere enerji arabulucu firma olarak tanıdığımız Priority Power, 2021 yılının Haziran ayında Core Scientific’le iş birliğine gitmişti. Söz konusu bu iş birliğinde Priority Power’ın enerji ihtiyaçları doğrultusunda Core Scientific’in altyapı yönetimini geliştirmesi bekleniyordu. Fakat Core Scientific Yöneticisi Bros, 2022 yılına kadar “tesislerinin beklenilen elektrik yükünü alamayacağını” belirtip, Priority Power’a ödeme yapamayacaklarını dile getirmişti. Aynı zamanda iki şirket, Core Scientific’in madencilik kapasitesini artırmak için aralarında 1.000 megavat (MW) güç alması planlanan Teksas merkezli iki maden tesisi konusunda bir anlaşmazlık yaşıyordu. Core Scientific ve Priority Power’ın arasındaki anlaşmazlıkta ise artık sonuca varıldı. 20 Mart 2023 tarihinde Teksas’ın Güney Bölgesi İflas Mahkemesinde Yargıç David Jones, Core Scientific’in yaklaşık 20,8 milyon dolar değerinde ekipmanı Priority Power’a devretmesine onay verdi.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version