Muhabbit

Corona Virüsü Kripto Para Dünyasına Da Sıçradı!

Corona virüsü tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor ve hatta son olarak kripto para dünyasına da sıçradı.

Corona Virüsü Bitcoin Aldırıyor!

Corona virüsü tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor ve hatta son olarak kripto para dünyasına da sıçradı. CoronaCoin piyasaya sürülüyor!

Dünya çapında neredeyse 78 bin insanın etkileyen ve 2 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan Coronavirüsü, kripto para dünyasını etkilemeye devam ediyor. Corona virüsü salgınının kripto para dünyasına olan etkilerinden daha önce birçok haberimizde bahsetmiştik. Şimdi ki haberimiz biraz daha farklı. Çünkü bu sefer etkilerinden çok bazı grupların “fırsata çevirmesi” olayına değineceğiz.

Geçtiğimiz günlerde Reddit’te yapılan bir paylaşımda “farkındalık” adı altında bir CoronaCoin (NCOV) tokenının çıkarılacağı yazılmıştı. Paylaşıma göre CoronaCoin’in asıl amacı, farkındalık yaratmak. İlginç bir şekilde tokenın arzında dünya nüfusunu baz alınmıştır. Yani dünya üzerindeki her bir birey için bir NCOV bulunuyor. Her 48 saatte bir de virüs yüzünden hayatını kaybeden veya virüsten etkilenen insanlar için NCOV tokenı yakılacak. Bu da demek oluyor ki arz dünya nüfusuyla paralel seyretmeye devam edecek.

Corona virüsü yayılımı

Geliştiricileri CoronaCoin’i, başlarda dağıtmayı düşünüyor. İlk dağıtımdan sonra da geliştirecekleri bir oyunun ödülü olarak vermeyi düşünüyorlar. Yani oyunda CoronaCoin toplayabileceksiniz.

Web sitesi bile açılmış olan CoronaCoin’den elde edilecek fonların bir kısmının nCov ile mücadele için Kızılhaç’a bağışlanacağı belirtiliyor. Ne kadarlık bir kısmının bağışlanacağı konusunda henüz kesin bir bilgi yok.

Kimileri CoronaCoin çıkışını fırsatçılık kimileri de farkındalık olarak alsa da Corona virüsünün şu aralar dünyayı etkilediği ve birçok alanı gelişmeye itekleyeceği yadsınamaz bir gerçek. İlerleyen günlerde fırsatçılık mı yoksa gerçekten farkındalık mı göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version