Muhabbit

Cosmos Blockchain’inde Güncelleme Var!

Cosmos, blockchainler arası varlık transferi için düğmeye bastı!

Cosmos

Cosmos Blockchain’de, varlıkların blockchainler arasında kolayca aktarılmasını sağlayan güncelleme gerçekleştirildi!

Oylama ile karar verilen güncellemede (IBC), 111.820.271 oya karşı, 75.097 oy verildi. Yani Cosmos Blockchain’inde ezici bir üstünlük ile güncellemenin yapılmasına karar verildi.

En basit ifadeyle IBC, standartları karşılayan blockchainler ile haberleşebilecek. Bu sektörde, bu protokolün en çok kullanıldığı alan blockchainler arası varlık transferidir.

Yani IBC özünde, iki bağımsız blockchain arasında güvenli bir şekilde veri aktarımı yapma yönteminin kilidini açıyor.

Görünüşe göre bu güncelleme, merkezi olmayan finans (DeFi) alanında fırsatlar yaratacak.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Örnek vermek gerekirse, Cosmos’un yerel tokeni ATOM, IBC’yi destekleyen tüm blockchainler ile birlikte çalışabilir olacak.

Kesin bir örnek olarak Terra blockchainini gösterebiliriz. Terra, IBC ile tam olarak etkileşime girebiliyor ve ATOM, kısa bir işlem ile Terra blockchain üzerinde işlem görebiliyor.

IBC, Şubat ayında Cosmos ekosistemine yapılan Stargate güncelleme ile birlikte dahil edildi. Bununla beraber, ATOM sahipleri, Stargate’in normal şartlardan biraz daha uzun süre çalışmasına ve IBC’yi etkinleştirmeden önce daha fazla test yapmasına olanak sağladı.

Yine de IBC aktivasyonu, tüm blockchainlerin birbiri ile çalışması için yeterli değil. IBC, diğer blockchainlerin kullanabileceği bir protokoldür, ancak bu blockchainlerin güncelleme yapması gerekmektedir.

Cosmos’un sağladığı bilgilere göre, Akash ve kripto para borsası Crypto.com‘un teknik olarak IBC’ye katılmaya hazır olduğunu ve bunun birkaç hafta içinde tamamlanacağını söyledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version