Muhabbit

COVID-19 Kripto Para Endüstrisini Nasıl Etkiliyor?

Bitcoin (BTC) fiyatı hisse senetlerine paralel olarak acı bir şekilde düştü ve altcoinlerin çoğu daha da kötüye gitti.

Dünyanın neresinde olursanız olun, COVID-19 salgınının etkisi görülüyor. COVID-19 krizi bizi bireyler olarak etkilerken, aynı zamanda kripto paraların da aralarında bulunduğu birçok sektörü de derinden etkiliyor.

Daha düşük fiyatlar, daha az sermaye

DSÖ(Dünya Sağlık Örgütü) resmi olarak COVID-19’un bir salgın olduğunu ilan ettiğinde, riskli aktif değerler de düşmeye başladı. Borsa on yılı aşkın bir süredir en kötü günlerini geçirirken, ham made, kurumsal borçlar ve gayrimenkullerin hepsi bir darbe aldı. Kripto paralar da aynı kaderi paylaşmakta.

Bitcoin (BTC) fiyatı hisse senetlerine paralel olarak acı bir şekilde düştü ve altcoinlerin çoğu daha da kötüye gitti. Aktif Kripto kullanıcıları kayıplarının bir kısmını kurtarmayı başarmış olsa da, varlık fiyatlarındaki düşüş daha küçük projeleri daha çok etkiledi.

Çoğu altcoin projesi, geliştiricilere ve diğer katkıda bulunanlara ödeme yapmak için dijital para birimlerini veya tokenlerini kullanarak gelişimlerini finanse ediyor.

Örneğin, popüler dijital para birimi projesi Dash, topluluk üyelerinin DASH kullanılarak finanse edilen önergeleri oyladığı bir DAO işletiyor. DASH‘ın fiyatı Ocak 2018’de olduğu gibi 1.000 $ değerinde olduğunda, projenin elinde DASH 67 $ ‘da işlem yaparken bugün olduğundan çok daha fazla para kaynağı vardı.

Tüm kripto konferansları iptal edildi

Daha yeni corona virüs Çin sınırlarının ötesine yayılmaya başladığında, COVID-19 artık sadece Çin sorunu olmaktan çıktı. Virüs diğer ülkelere yayılır yayılmaz ilk önce bazı blockchain konferansları iptal edildi. Mart ayının başlarında, etkili bir şekilde, tüm kripto konferanslarının iptal edilmesi ve çoğu buluşmanın da iptal edilmesi kararı alındı.

Kripto endüstrisi son birkaç yıldır konferanslarla dolu olduğundan, bir mola toplum için o kadar da kötü olmayabilir ancak konferans organizatörleri için finansal bir darbe anlamına geldi.

Neyse ki, organizatörler ve zorlayıcı kripto konferans müdavimleri için hala sanal bir etkinliğe ev sahipliği yapma seçeneği var. Sektör lideri Consensus Konferansının COVID-19 salgınından sonra aldığı kararla sanal ortam üzerinden toplantıları sürdürmeyi tercih etti. Etkinliği New York’ta bir otelde düzenlemek yerine, bu yılki Consensus sürümü paylaşılmış sanal bir deneyim olacak.

Son Yazılar

Exit mobile version