Muhabbit

Cred Müşterileri, Platformdan Cevap İstiyor!

Cred kullanıcılarının kafası karışık.

Cred

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para kredi hizmeti Cred, Cumartesi günü iflas koruması için başvuruda bulundu. Bu başvuru, birçok müşterinin fonlarını almak için çözüm aramasına sebep olmuş durumda.

Mahkeme belgelerine göre, şirket CEO’su Daniel Schatt’ın hukuk ekibi, 7 Kasım tarihinde Delaware Bölgesi’ndeki şirketi için iflas belgelerini sundu.

Cred, tahmini varlıklarını 50-100 milyon $ arasında ve tahmini yükümlülüklerini 100-500 milyon $ arasında listeledi.

Resmi bir açıklamada şirket, “alacaklıları için platformun değerini en üst düzeye çıkarmak amacıyla” bu başvuruyu yaptıklarını söyledi.

İflas davası, platformun iki hafta boyunca fon girişlerini ve çıkışlarını askıya alınacağı açıklamasından 10 gün sonra geldi. Şirket, Twitter’da askı işlemlerinin herhangi bir cezai soruşturmadan kaynaklanmadığını, ancak platformun “bir fail tarafından belirli kurumsal fonların ele alınmasındaki usulsüzlüklerin araştırılmasına yardımcı olmak için” yetkililer ile birlikte çalıştığını öne sürdü.

Duyurudan kısa bir süre önce kripto para ticaret platformu Uphold, Cred ile ortaklığını sonlandırdı.

Cred, müşteri hesaplarının ve müşteri bilgilerinin hiçbirinin “tehlike altında” olmadığını söyledi. Ancak şirket, konu ile detaylı açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu durumla beraber, Cred kullanıcıları Twitter üzerinden fonlarının güvende olup olmadığını sorgulamaya başladı.

Cred, iflas başvurusu sürecinden geçerken büyük ihtimalle hem fon girişleri hem de çıkışları erişilemez bir durumda kalacak. Bu yaşanan durumlar ile beraber borsaların, kullanıcı cüzdanlarına oranla ne kadar belirsiz bir durum sergiledikleri görülebiliyor. Sonuçta kripto camiasında “senin cüzdanın değilse, senin tokenın değil” diye bir tabir var.

Daha fazla borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version