Muhabbit

Cristiano Ronaldo’ya Attığı Gol Kadar JUV Token!

Cristiano Ronaldo ödüllere doymuyor!

Cristiano

Cristiano Ronaldo, kariyer başarılarından dolayı kripto para birimi ile ödüllendirilen ilk futbolcu oldu.

Bildiğiniz gibi JUV, 2019 yılında Italyan futbol kulübü tarafından Socios.com ile Chiliz platformunda başlatılan resmi Juventus tokenidir. Taraftar tokenları, kulüp hayranlarına kulüp kararları hakkında söz sahipi yaparken, çeşitli avantajlar, yarışmalara katılım ve ödüller sağlar.

Benevento’ya karşı Pazar günü oynanan lig maçından önce Ronaldo’ya verilen 770 JUV token ödülü, 15.26 $’dan hesapladığımızda, 11.750 $ ediyor. JUV token, piyasaya ilk sürüldüğünde, 2 $’dan çıkış yapmıştı.

Cristiano Ronaldo’ya verilen 770 JUV token, ünlü futbolcunun attığı gol sayısı ile eşdeğer.

Eski Manchester United ve Real Madrid yıldızı, muhtemelen yakın bir zamanda bu paraya ihtiyaç duymayacak olsa da, bir futbolcuya ilk defa kripto para ile ödül verildiğinden dolayı önemli bir kilometre taşı. Spor ve kripto paralar arasındaki artan bağlantı, birkaç kulübün oyuncularına kripto paralar ile ödeme yapma fikrini de beraberinde getirdi.

Bildiğiniz gibi Chiliz üzerindeki tek taraftar tokenı Juventus’a ait değil. Manchester City, Barcelona, Paris St. Germain gibi dünyanın en büyük liglerinden büyük takımları, platforma halihazırda dahil edilmiş durumda. Bunun dışında ülkemizde Galatasaray, Trabzonspor ve İstanbul Başakşehir F.K.’da Chiliz ile anlaşma yapan takımlar arasında yer almakta.

Chiliz’in yerel tokeni CHZ, bu tür etkinlikler dolayısıyla ciddi bir değer kazandı ve 1 Ocak’tan bu yana %2500 oranında değerlendi. CHZ’nin gördüğü en yüksek piyasa değeri ise 4.5 milyar $.

Bildiğiniz gibi Barcelona’nın da kendi taraftar tokeni var. Ne dersiniz? Kariyerinde 734 gol atan Lionel Messi’ye de bu tarz bir ödül verilebilir mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version