Muhabbit

Curve Finance Polygon ve Fantom Üzerinde Yer Alabilir! Curve (CRV) Nedir?

Popüler DeFi platformu Curve Finance, iki farklı platform üzerinde yer almaya başlayabilir.

curve

Popüler DeFi platformu Curve Finance (CRV), iki farklı platform üzerinde yer almaya başlayabilir.

Bugün ortaya atılan yeni açıklama ile topluluk içerisinde tartışılmaya başlayan teklif, Curve ekibinden Charlie tarafından ortaya atıldı.

Ethereum tarafında işlem ücretlerinin yüksek olmasını ve bu durumun süreklilik arz etmesini DeFi ekosistemine yeni birçok kişinin katılmasının önünde yatan bir sorun olarak tanımlayan Charlie, bu noktada diğer blockchain ağları üzerinde de bulunmanın bir opsiyon olabileceğini vurguladı.

Seçenekler arasında Fantom (FTM) ve Polygon’un (MATIC) bulunduğunu belirten Charlie, Curve topluluğu ile durumun genel değerlendirmesini yapıyor.

Ethereum Curve’ün Kalbi

Farklı ağlarda bulunulsa bile Ethereum’un Curve Finance’in kalbi olarak kalacağını belirten Curve ekibi, oluşturulacak sistemin alternatif L2 çözümleri ile de kullanılabileceğini açıkladı.

Bu noktada oluşabilecek sorunlardan birinin yeni bir token olmadan gerekli likiditenin farklı ağlarda aynı anda sağlanabilmesi olarak tanımlayan Charlie, yüksek getiri ve benzeri beklentilerin yerine getirilebilmesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Curve Nedir?

Ethereum ağı üzerinde çalışan bir DeFi protokolü olarak öne çıkan Curve Finance, merkezsiz bir borsa olarak tanımlanabilir.

“Stablecoin”ler için bir borsa görevi gören Curve, DAI, USDC, USDT ve sUSD gibi stabil kripto para birimlerinin takas edilebilmesi için bir yaratılmış bir borsa olarak öne çıkıyor.

Curve Likidite Havuzları

Düşük fiyat kayması ile platform üzerinde takas edilebilen “stablecoin”ler, aynı zamanda platforma likidite sağlayan token sahibleri için pasif gelir imkanı da sunmakta.

Bu noktada Curve üzerinde oluşturulan havuzlara likidite sağlayan yatırımcılar ve kullanıcılar işlem ücretleri üzerinden ciddi bir gelir elde edebiliyor.

Güncel rakamlara göre 9.6 Milyar $ kilitli değere sahip olan Curve Finance, Maker, Aave ve Compound’un ardından en yüksek kilitli değere sahip DeFi platformu olarak yerini alıyor.

Platformun CRV isimli bir yönetişim tokeni de bulunuyor. Marketcap verilerine göre CRV an itibarıyla 3.41 $ seviyelerinden alıcı bulmakta.

Tokenin güncel piyasa değeri ise 950 Milyon $ seviyelerinde bulunuyor.

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version