Muhabbit

Crypto.com, Malta’dan Düzenleyici Onayını Kaptı!

Crypto.com, düzenleyici onaylarını alan ilk kripto para firmalarından biri oldu.

cryptocom

Kripto para değişimi ve banka kartı sağlayıcısı Crypto.com, Malta hükümetinden büyük düzenleyici onaylarını aldığını duyurdu.

24 Kasım tarihinde yapılan bir duyuruya göre, Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA) tarafından, Crypto.com‘a iki finansal lisans verildi. Bunlardan biri Finansal Kurum Lisansı diğeri ise Class 3 Sanal Finansal Varlıklar (VFA) lisansı.

Finansal Kurum Lisansı, Crypto.com’un ödeme hizmetleri sunmasını ve elektronik para çıkarmasını resmi olarak olanak sağlarken, Class 3 VFA Lisansı, Crypto.com’un hem profesyonel hem de profesyonel olmayan yatırımcılara yatırım yönetimi hizmetleri, saklama ve ticaret sunmasına olanak tanıyacak.

Duyuruya göre, Crypto.com, Mayıs 2019’da MFSA tarafından yayımlanan bu düzenleyici onaylarını alan ilk kripto para firmalarından biri oldu. Bu lisansları almadan önce, Crypto.com Malta’daki VFA Yasası’nın geçici hükümleri altında faaliyet gösteriyordu.

Crypto.com kurucu ortağı ve CEO’su Kris Marszalek, yaptığı açıklamada firmanın gelecek yıl farklı pazarlarda daha fazla düzenleyici onayı almayı umduğunu söyledi.

Kripto topluluğunda yaygın olarak “blockchain adası” olarak anılan Malta, ülkede kripto ile ilgili düzenlemeleri yürürlüğe koymak için aktif olarak çalışıyor.

2018 yılında Malta hükümeti, kripto için düzenleyici bir çerçeve oluşturmak üzere üç yasa çıkardı ve ülkenin blockchain ve kripto para endüstrisinin gelişimine odaklandığını yeniden teyit etti. Bununla birlikte, Malta hükümeti, dijital ekonomiyi düzenlemek için daha bütünsel bir yaklaşım benimsemek üzere blockchain alanında çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version