Muhabbit

Crypto.com ve FTX Operasyonlarını Büyütüyor!

Crypto.com ve FTX, hacim olarak en büyük 10 kripto para borsasından ikisi olarak biliniyor.

FTX CRYPTO-COM

FTX CRYPTO-COM

Crypto.com ve FTX, hacim olarak en büyük 10 kripto para borsasından ikisi olarak biliniyor. Crypto.com, Dubai’de hizmet vermesi için geçici bir kripto para lisansı alacak. Bununla birlikte FTX Japonya’da bir lansman gerçekleştirecek ve ülkede kripto para borsası olarak hizmet vermeye başlayacak.

Crypto.com, 2 Haziran 2022 Perşembe günü bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre Dubai Dijital Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA), kripto para borsasına geçici olarak kripto para lisansı verecek. Bununla birlikte şirket, kendisini kurallara göre düzenleyecek ve uygunluk şartlarını sağlamaya çalışacak.

VARA, Crpyto.com’a tam olarak lisansı vermeden önce bazı kontroller yapacak. Bunun içinde şirketin hizmet vermeye devam edebilmesi için geçici bir lisans sağlayacak.

Kripto para için yeni yasalar çıkaran Dubai, ülkesini kripto paralar için küresel bir merkez haline getirmek için VARA’yı kurdu. Bu olaydan sonra Crypto.com, 2022 Mart ayında sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) en büyük şehrinde bir bölge ofisi kuracağını söyledi.

BAE Dış Ticaret Devlet Bakanı Thani Al Zeyoudi yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Dubai; kripto para birimleri, sanal varlıklar ve blok zinciri sektöründe devrim yaratacak. Bu vizyon üzerine başka şeyler inşa etmeye devam edeceğiz. BAE, geleceğin teknolojisini kendi topraklarında geliştirilmesini sağlamak için şirketleri kendi çekmeye çalışıyor.”

SBF FTX BTC

FTX, Japonya’da!

Kripto para borsası FTX, Şubat ayında Japonya’da “Liquid” adlı kripto para borsasını satın aldı. Daha sonra Japon müşterilerine hizmet vermek için FTX Japan’ı projesini başlattı.

Japonya’nın kripto paralarla alakalı düzenlemelerden Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) sorumludur. FSA, ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto para borsaları için katı kurallara sahiptir.

Yerel Japon kripto para borsaları bir token veya coin listelemek istediğinde bir sürü kontrollerden geçiliyor. Bu da Japon kripto para borsaların diğer borsalardan geri de kalmasına sebep oluyor. İstediği tokenı bulamayan Japonlar, farklı kripto para borsalarını tercih ediyor.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, kripto para işlemleri için şunları söyledi:

“Japonya, potansiyel pazar büyüklüğü yaklaşık 1 trilyon dolar olarak görünüyor. Bizim için oldukça düzenlenmiş bir piyasa.”

Gemini borsası, olumsuz piyasa koşulları nedeniyle çalışanlarının %10’unu işten çıkarmayı planladığı bildirdi. Coinbase ise Mayıs ayı ortasında, piyasayı sebep göstererek işe alımları yavaşlattığını duyurdu.

Japonya Merkez Bankası Başkanı: CBDC Çıkarma Gibi Bir Planımız Yok!

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın şu anda dijital bir para birimi başlatmayı (CBDC) planlamadığını söyledi. Ancak bu açıklamalardan önce Japonya Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimi üzerinde çalışmalara başladığını, ikinci aşamaya geçtikleri gibi çeşitli açıklamalar yapmıştı. Başkan Harujiko’nun bu açıklamaları insanların kafasında soru işareti bıraktı.

İlginizi Çekebilir: Merkez Bankası Dijital Para Birimi Nedir?

BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, kısa süre önce Merkez Bankası’nın dijital para birimi konusundaki tutumunun değişmediğini ancak, şimdilik merkez bankası dijital para birimini (CBDC) çıkarmayacaklarını söyledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version