Muhabbit

Crypto.com’un Kripto Kartları Erişime Açıldı!

Cyrpto.com’un kart çözümü kaldığı yerden devam ediyor!

Crypto.com ve TenX şirketlerinin Wirecard tarafından verilen kripto kartları, Financial Conduct Authority kısaca FCA tarafından verilen izin ile yeniden kullanılabilir hale geldi.

29 Haziran’da İngiltere’nin denetleyici kurumu, Newcastle merkezli Alman şirket Wirecard Card Solutions’ın faaliyetlerinin devam etmesine karar verdi. FCA, Wirecard AG’nin 2 milyar$’ın üzerindeki rezervleri hakkında yanlış bilgi vermesinin ardında 26 Haziran taririhnde Wirecard Card Solutions lisansını askıya almıştı.

Bu askıya alınma işlemi ile birlikte, MCO kartlar ve bölgede sunulan kart servisleri devre dışı kalmıştı. Yaşanan bu krizin akabında, Crypto.com kullanıcıların bakiyelerinin Crypto.com uygulamasında bulunan cüzdanlara aktarılacağını belirtmişti.

İşbu kısıtlamalar, 30 Haziran 2020’de kaldırıldı. Bununla birlikte Wirecard tarafından desteklenen tüm kripto banka kartları yeniden etkinleştirildi. Düzenleyici kurum ise, hala Wirecard’ın yerine getirmesi gereken bazı şartlar olduğunu vurguladı.

Sözü geçen olaylar ve kripto banka kartlarının tekrar kullanılabilir hale gelmesi, Crypto.com ve TenX tarafından doğrulandı.

Crypto.com yasağın kalkmasından hemen sonra şu açıklamayı yaptı;

29 Haziran 2020’de FCA, Wirecard UK’nin ödeme hizmetlerine devam etmesine dair yazılı bir onay paylaştı. Geçtiğimiz hafta yaşanan faaliyetler ile ilgili kısıtlama, 30 Haziran 2020’de 00:01 UTC’den itibaren kaldırılmış durumda.

Tüm Avrupa ve İngiltere’de MCO Visa kartlarının faaliyetlerine devam edeceğiz. Geçtiğimiz hafta yaşanan olaylardan sonra kullanıcılarımızın kart bakiyelerini ilgili cüzdanlara aktardığımız için, kullanıcılarımıza kartlarını tekrar kullanmaya başlamadan önce para yüklemelerini tavsiye ederiz.

Wirecard’ın Başı Büyük Dertte

Skandalın başlangıcı, 18 Haziran’da büyük bir muhasebe şirketi olan Ernst&Young’un sözü geçen 2.1 milyar$’lık fonun varlığını teyit edememesi ile oldu.

Financial Times tarafından bildirilenlere göre, Dubai ve Dublin’de bulunan Wirecard personelleri, “Wirecard’ın yan kuruluşlarında sahte satışlar ile birlikte kâr marjını hileli bir şekilde şişirmiş. İddialara göre bu çalışanlar bu komplo ile beraber Ernst&Young firmasını yanlış yönlendirdi.

Akabinde, şirket 25 Haziran tarihinde iflasın ilk adımı olarak sayılan adli tasviye başvurusunda bulunmak için dava açtı. Bu olaydan sonra, Wirecard hissedarları firmayı denetlerken ihmalde bulunduğu iddiası ile Ernst&Young şirketi aleyhine dava açtı.

Bildiğiniz üzere Wirecard’ın eski CEO’su Markus Braun, şirketin bilançosunu yanlış bildirmek ile suçlandıktan sonra Münih’te tutuklanmıştı.

Son Yazılar

Exit mobile version