Muhabbit

CryptoPunks ve Meebits NFT Karakterlerine TV Yolu Gözüktü!

CryptoPunks ve Meebits NFT sahipleri artık karakterlerini reklam amaçlı, kazanç odaklı ya da kişisel projelerde kullanabilecek.

CryptoPunks ve Meebits NFT sahipleri artık karakterlerini reklam amaçlı, kazanç odaklı ya da kişisel projelerde kullanabilecek. Diğer bir deyişle, artık söz konusu NFT karakterlerini TV şovlarında, oyunlarda ve daha pek çok yerde görebileceğiz. 

Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) Yaratıcısı Yuga Labs 2022’nin başında satın aldığı CryptoPunks ve Meebits fikri mülkiyet haklarını serbest bırakmasıyla gerçekleşen durum 15 Ağustos 2022 Pazartesi günü duyuruldu. 

Gelişmenin, son yılların en çok sorulan sorusu olan “Bir NFT’yi değerli kılan nedir?” sorusuna elle tutulur bir yanıt vereceği öngörülüyor. Nitekim, bundan böyle CryptoPunks ve Meebits kullanıcıları ellerindeki tokenları destekleyen somut bir varlığa sahip olacak. Diğer bir deyişle, NFT sahipleri JPEG’lerini profil resmi olarak kullanmanın ötesine geçen, dijital sanatlarından sonuna kadar faydalanmayı mümkün kılacak potansiyel gelir akışları ekde edebilecek. Üstelik artık hukuk dünyası da bu konuda yanlarında olacak. 

Yuga Labs Aylardır CryptoPunks ve Meebits’in Ticari Amaçlı Kullanımı Üzerinde Çalışıyor

Yuga Labs duyuruyu şu sözlerle dile getirdi:

“Böylece NFT sahipleri TV şovları, yiyecek kamyonları ve kıyafetler gibi bir dizi projede eserlerini kullanabilecek, tıpkı Bored Ape Yacht Club topluluğunun şimdiye dek gerçekleştirdiği gibi. Snoop Dogg ve Eminem’in BAYC müzik videoları VMA’ya aday olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu video fikri mülkiyet haklarının ellerinde olması sayesinde çekilebilmişti.”

En değerli ve büyük NFT koleksiyonlarından birinin arkasındaki isim olan Yuga Labs, CryptoPunks ve Meebits koleksiyonlarının fikir mülkiyeti haklarını Larva Labs’tan satın aldığını 12 Mart 2022 tarihinde duyurmuştu. Yuga Labs, ilk iş olarak CryptoPunks ve Meebits sahipleri için tam bir ticari lisans çıkaracağının da altını çizmişti. 

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Yuga Labs 2021 yılının Nisan ayında BAYC koleksiyonunu başlatırken NFT sahiplerine, sahip oldukları görüntüleri istedikleri gibi ticari amaçlarda kullanması için lisans vermişti. Bunu kullanan girişimciler, markalar ve ünlüler birçok yerde BAYC NFT’lerini kullandılar.

BAYC görüntüleri Arizona Ice Tea reklam kampanyası ve Universal Music Group’tan Gorillaz esintili bir “metaverse grubu” da dahil olmak üzere çeşitli yerlerde kullanıldı.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version