Muhabbit

CryptoRefills: Kripto Paralar İle Alışveriş Yapanların Çoğu İçin Bitcoin Bir Ödeme Aracı!

CryptoRefills yeni tüketici raporunu yayımladı.

CryptoRefills

CryptoRefills

CryptoRefills yeni tüketici raporunu yayımladı.

Rapora göre, kripto paralar ile alışveriş yapan kullanıcıların yüzde 66’sı Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak görüyor. Cointelegraph ile iş birliği içinde CryptoRefills tarafından hazırlanan raporda, kullanıcıların alışkanlıkları incelendi. Gerçekleştirilen araştırma, kripto para birimlerinin alışveriş ve ödeme yöntemi olarak kullanılmasına ilişkin yapılan en büyük çalışma olarak tanımlandı.

CryptoRefills Labs tarafından ortaya konan 48 çizelge ve 50 sayfalık raporda, ürün ve hizmet satın almak için; Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimlerinin kullanımı ile kişilerin demografisi, tercihleri, satın alma davranışları ve motivasyonları incelendi. Raporda çıkan ilk ve önemli sonuç, kripto para tüketicilerinin tüm dünyaya yayıldığı olarak belirlendi.

Yüksek Gelir Grubu Çoğunluğu Oluşturuyor

Farklı sosyoekonomik yapılardan gelen tüketicilerin önemli bir kısmını ise gençler oluşturuyor. Tüketicilerin beşte biri kırılgan ekonomilerin birer parçasıyken, geriye kalan tüketiciler, gelişmiş pazarlar ve genellikle yüksek gelir grubuna dahil kişiler olarak belirlenmiş görünüyor.

Çalışma şekilleri ve ticaret sebebiyle blockchain çözümlerine organik olarak maruz kalan bu kişiler, kripto paraları ödeme ve hizmet almak için aktif olarak kullanıyor.

“Rapordan elde edilen veriler, kripto alışverişçilerinin çoğunluğunun “değişim aracı” özelliklerine inandığını,  kripto tüketicilerinin %66’sının “kripto paraları, ürün ve hizmetler için ödeme yapmanın bir yolu olduğunu” kabul ettiğini ve de kripto para ile alışveriş yapanların %78’inin Bitcoin’i seçtiğini gösteriyor.”

Tüketicilerin yüzde 63’ü kripto para birimleri ile ürün satın almayı kolay bulduğunu belirtirken, yüzde 70’lik kesim ise kripto para ile alışverişi faydalı buluyor.

Katılımcıların yüzde 72’si ise kripto paraların gelecekte ödeme yöntemi olarak daha çok kullanılacağında hemfikir. Kripto paraları mal ve hizmet satın almada kullanan tüketicilerin yüzde 35’i her hafta, yüzde 40’ı ise her ay kripto para ile alışveriş yaptığını belirtiyor.

Konu ile ilgili CryptoRefill’s CEO’su Massimilliano Silenzi’nin açıklamaları ise şu şekilde:

Ürün ve hizmetlerin ödenmesi için kripto para birimlerinin benimsenmesi konusunda çok az araştırma yapıldı ve tamamen satıcı tarafına odaklanıldı. Bu yüzden araştırmamız tüketici gözüyle kripto paraların kullanımına dair önemli veriler taşıyor. Veriler, en gelişmiş pazarlardan en kırılgan ekonomilere kadar dünya genelinde blok zinciri tabanlı ödemelerin geniş kapsamlı olarak benimsendiğini gösteriyor.

Massimilliano Silenzi

CryptoRefills Tarafından hazırlanan raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version