Muhabbit

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Metaverse” Açıklaması Dış Basında İlgi Konusu Oldu!

Blockchain haberleri yapan Cointelegraph’ın Türkiye ve metaverse konulu haberini aktarıyoruz.

metaverse türkiye

metaverse türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın metaverse konusunda uzman kişilerle kapsamlı bir çalıştay düzenlenmesi gerektiğini söylemesi dış basında oldukça ilgi gördü.

Blockchain haberleri yapan Cointelegraph‘ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidardaki Ak Parti’den; metaverse, kripto paralar ve bunlarla nasıl işlem yapılacağı konusunda inceleme yapmalarını istedi.

Bir gün önce yaptığımızın haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz: Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Metaverse ile İlgili Çalıştay Yapılmalı”

Türkiye metaverse görüşmesi

Türkiye’de Metaverse İlgi Görüyor

Cointelegraph haberin devamında, Türkiye’de metaverse’ün ilgi gördüğünü ve son raporlara göre, İstanbul’un ve Türkiye’nin birçok bölgesinin sanal oyun tabanlı metaverse platformlarından şimdiden satın alındığını belirtti.

Hükümetin kısa bir süre önce kripto para mevzuatını tartışmak için metaverse’de bir araya geldiğini hatırlatan haber sitesi, Mustafa Elitaş’in sözlerine de yer verdi:

Metaverse tabanlı toplantıların hızla gelişeceğine ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olacağına inanıyorum

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş

Cointelegraph ayrıca; her ne kadar Türk hükümetinin blockchain teknolojisine, CBDC’ye (Merkez Bankası Dijital Para Birimi) ve metaverse’e açık görünse de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kripto paralara olan sert tutumuyla tanındığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl (2021) halka açık düzenlenen soru-cevap etkinliğinde kripto para sorusuna verdiği yanıtı hatırlattı. Erdoğan o gün kripto paralara savaş ilan ettiğini ve Türkiye’nin kripto paraları benimsemeyi düşünmediğini söylemişti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version