Muhabbit

Cüneyt Özdemir Blockchain Destekli Platformda Yayın Yapacak!

Cüneyt Özdemir, canlı yayınlarını blockchain destekli platforma taşıdı!

Cüneyt Özdemir

Eski bir televizyon sunucusu ve gazeteci olan Cüneyt Özdemir, YouTube’dan sonra DLive’a adım atıyor.

Geçtiğimiz günlerde bu kararı Twitter üzerinden bir video paylaşımı ile açıklayan Özdemir, Dlive’ın sunduğu yenilikçi özelliklerden bahsetti. İnternet üzerinde içerik üreticiliği hayatına YouTube üzerinden başlayan Özdemir, görünüşe göre blockchain teknolojisinin fırsatlarla dolu dünyasına girmiş bulunuyor.

Silikon Vadisi menşeli olan Dlive, merkezi olmayan bir blockchain projesinin bir parçası. BitTorent platformunun blockchaininden yararlanan canlı yayın platformu genel olarak Twitch.tv benzeri bir görev görüyor. Fakat Dlive, sadece oyunculara hitap etmiyor, aksine geleneksel Televizyonlarda yapılan birçok yayın formatını desteklemekte.

Dlive, sektörde adını duyurmak adına birçok avantajı beraberinde getiriyor. Bunlardan ilki merkezsiz olması. Merkezsiz olması ile beraber, yayıncıların gelir kapısı sadece Dlive değil ayrıca izleyiciler. Dlive, Twitch kadar eski bir platform olmadığı için, oturmuş yayıncıları pek fazla yok. Bundan dolayı yeni yayıncılık hayatına başlayacak olan kişiler Dlive’ı tercih edebilir. Ayrıca yayın yapan herkes, STEEM blockchaini üzerinden SBD kazanabilir. Dlive’ın en büyük özelliği ise, yayıncılardan hiçbir şekilde komisyon almaması. Bildiğiniz üzere Twitch.tv partner olduğu yayıncılar ile gelirleri neredeyse yarı yarıya paylaşıyor.

Cüneyt Özdemir, yaklaşık 7 milyon kullanıcısı bulunan Dlive’da ilk defa çarşamba günü yayın yapmış bulunuyor. Cüneyt Özdemir’in yayını anlık olarak 3.000 kişi tarafından izlendi.

Cüneyt Özdemir, Dlive platformunu kullanan ilk Türk YouTuber değil. Geçtiğimiz aylarda Barış Özcan SpaceX’in fırlattığı bir roketin yayınını yapmıştı ve anlık olarak 111.000 izleyiciye ulaşmıştı.

Son Yazılar

Exit mobile version