Muhabbit

Cüzdan Adreslerimiz Devletler Tarafından Biliniyor Mu?

Bitcoin’in hangi tarafında kalacaksınız?

Meitu

Block.one CEO’su Brendan Blumer, bugün bir flood yayınladı. Bildiğiniz üzere Block.one, EOS (EOS) ağı geliştiricisi. Flood’da Bitcoin’in geleceği hakkındaki görüşlerini bildiren Blumer, önemli noktalara da değindi.

Bitcoin İçin Özel Zincirler Ortaya Çıkacak

Blumer’e göre eğer Bitcoin gelişimini ve büyümesini gelecekte de sürdürebilirse, ağa şirketlerin katılması ile birlikte Bitcoin üzerinde yeni özel ağların oluşacağından kesinlikle emin. Bu sayede bant gelişliği korunmuş olacak ve işlemler bahsedilen bu özel zincirler üzerinde gerçekleşmiş olacak. Bu şekilde çalışan ağların bir örneği Ethereum (ETH) üzerinde ConsenSys tarafından oluşturuldu bile.

Ek olarak Bitcoin havuzlarında da bir bölünme yaşanacağını belirten Blumer, ileride net olarak web ve darkweb gibi ayrılan havuzlar oluşacağını belirtmekte.

Bu ayrım şimdiden oluşmaya başladı bile.

PLUMER

Cüzdanlar İfşa Olacak

“Bu havuzların ayrıştırılması ile birlikte sadece bazı cüzdanlar kabul edilecek, dolayısıyla lisanslı kuruluşlar üzerinden kripto paralarınızı fiat para birimlerine çevirmek istediğinizde bu cüzdanları kullanmak durumunda kalacaksınız. Tanınmayan cüzdanlardan yapılan işlemler ise kabul edilmeyecek.”

Bu sayede iki farklı Bitcoin ortaya çıkacağını belirten Plumer karanlık ve aydınlık ayrımını yukarıdaki gibi yapmakta.

Gelecekte de Bitcoin ağında geliştirmelerin devam edeceğini belirten Plumer, güncellemeler için farklı sektörlerden ilham alınabileceğini de sözlerine ekledi. (yonga üreticileri, madenciler veya devlet kurumları)

Bitcoin Size İstediğiniz Özgürlüğü Veremeyecek

Devletlerin bir şekilde Bitcoin’i kontrol altına alacağını belirten Plumer, bu sebeple Bitcoin’in aranan finansal özgürlüğü kişilere veremeyeceğini düşünmekte.

Kendisi haksız da sayılmaz. Henüz ifşa edilmemiş bir cüzdanda Bitcoin’ininiz bulunsa transferlerinizi sadece, sizin gibi olan kişiler ile gerçekleştirebileceksiniz. Bu da demek oluyor ki Bitcoin’lerinizi günlük hayattaki ihtiyaçlarınız için hiçbir zaman kullanamıyor olacaksınız. Tabiki kontrol altında olan tarafa geçmez iseniz.

Cüzdanım Nasıl İfşa Olacak

Eğer direkt blockchain üzerinden oluşturulmuş bir cüzdanınız yoksa, yani cüzdanınızı başka bir kurum veya borsa üzerinden aldıysanız cüzdan adresinizin sizin tarafınızdan kullanıldığı kurum tarafından bilinmekte. Borsalar da bu bilgileri devlet kurumları ile paylaşmaya başlamış durumda. Buradaki haberimizde konunun önemli bir örneğini bulabilirsiniz. Neredeyse tüm borsalar işlemlere başlayabilmeniz için KYC onayı istemekte. Bu sebeple borsalarda işlem yapmak istiyorsanız kendinizi ve cüzdanınızı saklamanız olanaksız olmak üzere.

Bitcoin’lerinizi harcayamadıktan sonra karanlık tarafta kalmanın sizce bir anlamı var mıdır? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version