Muhabbit

CyBall’a Yeni Geliştirmeler Geliyor!

NFT ve blok zinciri tabanlı bir futbol oyunu olan CyBall’dan yeni haberler geldi. Oyunda önemli güncellemeler yapılıyor. Birlikte inceleyelim.

Cyball

cyball muhabbit

Geçtiğimiz ay lansmanı yapılan CyBall, bugün 53 binden fazla kullanıcıya sahip. Günlük aktif kullanıcı sayısı ise 13 bini aşıyor.

Genesis sürecinden sonra, CyBloc popülasyonu neredeyse ikiye katladı. Bu büyüme ile birlikte oyun ekonomisinde güncellemeler yapmak gerekiyordu ve CyBall ekibi bu niyetle önümüzdeki zamanlarda yapılacak güncellemeleri topluluğu ile paylaştı.

İlginizi çekebilir: Futbol Temalı Blockchain Oyunu CyBall, Muhabbit ile AMA Etkinliği Gerçekleştirdi!

CyBall Yeniden Doğuyor

Topluluk tarafından gelen geri bildirimleri özenle değerlendiren ekip, CyBall Reborn (CyBall’ın Yeniden Doğuşu) adını verdikleri yeni bir versiyonun hazırlıkları içerisindeler.

CyBall Reborn’un Mayıs 2022 ortalarında aktive edilmesi planlanıyor. Bu tarih, önceden belirtilen tarihten birkaç hafta ileride ancak proje ekibi kullanıcıların bu yeni geliştirmelerden memnun olacaklarını söylüyor. Peki yeni versiyonda neler var?

İksir Eklentisi

CyBall topluluğu tarafından gelen yoğun talep üzerine proje ekibi; CyBloc’lar için sınırlı sayıda “skin set” (cilt seti) yayınlanacak. Başlangıç olarak ise titizlikle detaylandırılan “mutant koleksiyonu” seçildi.

Kullanıcılar iksirler satın alarak ve ellerindeki NFT’ler üzerinde işlem yaparak yeni oyuncular kazanabilirler. Şimdilik yeni ciltlerde yetenek farklılıkları olmayacak, sadece görüntüden ibaret olacaklar ancak yakın gelecekte proje ekibi ciltlere yetenek özellikleri de ekleyebileceğini söylüyor.

Cilt setleri; projenin kendi tokenı CBT karşılığında satılacak ve ardından elde edilen CBT’ler yakılacak. Böylelikle token yakımı etkinliklerinin de başlangıcı veriliyor.

İlginizi çekebilir: NFT Tabanlı Video Oyunu CyBall Futbol Severlerle Buluşuyor

Stadyumlar

Yapılan açıklamaya göre 2022 yılı ilk çeyreğinin sonlarına doğru bir stadyum çeşitliliği de oyuna eklenmiş olacak.

Stadyumlar, CBT ve/veya CYB token cinsinden açık artırmaya çıkarılacak. Stadyum açık artırmalarını alelacele değil, zaman içerisinde yapmak isteyen ekip böylece stadyum sahiplerinin getiri elde etmelerini kolaylaştırmak istiyor.

İlk etapta; kaynaklar yeterli olursa stadyum sahipleri, stadyumların tasarımlarına içerik ekleyebilecek ve stadyum NFT’lerini kendileri oluşturabilecek. Gelecekte ise; yönetişim tokenı sahipleri, stadyum sahiplerinin farklı getiriler elde etmesine ve ödüller kazanmasına karar verebilirler.

CYB Lansmanı ve Gösterge Tablosu

Proje ekibi, CYB tokenı 2022 yılının ikinci çeyreği ortalarında veya sonlarında çıkarmayı amaçlıyor. Sonraki haftalarda konu ile ilgili detaylı bilgiler topluluk ile paylaşılacak.

Önceki haftalarda belirtildiği gibi; başlangıçtan beri CTB kazananlar da CYB ödüllerinden hak kazanacaklar. Hatırlatma: İlk Genesis ödül süreci 21 Nisan 2022’ye kadar devam edecek.

Proje ekibi ayrıca bir gösterge tablosu oluşturulacağını ve “Rewards” (Ödüller) bölümünde kullanıcıların ne kadar CYB kazandığını görebileceğini söylüyor. Genesis CYB ödül programı ile kazanılmış tüm CYB’ler, bir vesting süreci dahilinde kazananlara dağıtılacak. Vesting süreci ise kullanıcıların ekosisteme katkıları oranında kişiselleştirilecek. Aktif olan kullanıcıların token kilitleri daha erken açılacakken, aktif olmayan kullanıcılar için bu süreç biraz daha gecikecek.

Daha fazla detay ise CYB lansmanı planları netleştikçe topluluk ile paylaşılıyor olacak.

İlginizi çekebilir: Cyball 1.8 Milyon Dolarlık Tohum Yatırımı Aldı!

Mentorluk ve CyLoans V2

CyBall’un en önemli özelliklerinden ve ileri gelen teknolojilerinden CyLoans; yöneticilere burs programını uygulamada devrim niteliğinde bir araç sunuyor.

Genesis Mentoring Phase (Genesis Mentor Fazı) sürecinde CyLoans V1 kullanılmıştı. Kullanıcılar CyBloc’larını tahsis ederek mentorluk sürecine dahil edilmişlerdi. (Genesis süreci boyunca seviye sıfırlamaları ve bekleme süreleri kapatılmıştı.)

Bugünden kısa bir süre sonra, proje ekibi CyLoans V2’yi başlatmayı planlıyor.

Yaklaşık olarak 2 hafta içerisinde kullanıcılar CyBloc’larını CyLoans V1’den V2’ye taşıyabilecekler. Bu şekilde kullanıcılar CyBloc’larını CyLoans marketinden çağırmadan onlara mentorluk yapabilecek.

CyLoans V2 ile; CyBloc’lara yapılan mentorluk daha da kolay oluyor. Kullanıcılar V1’den V2’ye CyBloc’larını taşıdıkları andan itibaren, bu güncellemenin tüm faydalı özelliklerinden yararlanabilecekler.

CyLoans V2’nin bir diğer önemli özelliği ise “kulüp kurma” işlevidir. Bu şekilde kullanıcılar, çeşitli klanları/takımları yönetebilecekler. Tüm bu önemli gelişmelerin tamamının, önümüzdeki 1-2 ay içerisinde tamamlanması ve aktive edilmesi planlanıyor.

Mentorluk Ücretleri

12 Nisan 2022 tarihi itibarıyla saat 13:00’de (UTC) aşağıdaki görseldeki tüm ödeme değişiklikleri aktive edilecek.

Şunu bilmekte fayda var: Kullanıcılar ödemeleri CBT veya BUSD olarak yapabilme şansına sahipler. CBT ve BUSD olarak ise yapamıyorlar. Bu değişikliklerin tamamı, eski ve yeni tüm CyBloc’lar için geçerli olacak.

1. Sezon Mentorluk Ödemeleri (Güncel)

Topluluk Havuzu NFT Fonu

Geçmiş güncellemelerde belirtildiği gibi; mentorluk programı ile toplanan BUSD’lerin çoğunluğu oyun geliştirmeleri için kullanılıyor. Bu geliştirmelerden en önemlilerinden biri ise piyasada satın alımı yapılacak ve topluluğa ait olan bir NFT havuzu oluşturmak.

Bu NFT’ler, CyLoans aracılığı ile topluluk üyelerine atanacak. Atama yapılırken ise en aktif ve yardımcı olan topluluk üyeleri seçilecek. Elde edilen gelirin yüzde 10’luk kısmı, NFT’lerini borç verenlere ödenecek.

İlk etapta; proje ekibi NFT satın alımlarının nasıl çalışacağına karar verecek ve bunu uygulayacak. Yönetişim tokenı CYB lansmanı yapıldıktan ve DAO kurulduktan sonra ise kullanıcılar NFT satın alımlarının ve borç verenlere ödül dağıtımlarının nasıl olacağına karar verecek.

Topluluk havuzu tüm NFT’leri “X fiyatının” altında satın alacak. “X fiyatı” havuzdaki varlık miktarına, NFT ve kullanıcı sayısına, mentorluk ücretlerine göre değişiklik gösterecek. Başlangıç olarak “X fiyatı”; 205 olarak belirlendi.

CyBall hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Lonca Ligleri

11 Nisan 2022 tarihi itibarıyla, oyunda lonca ligleri başlatılıyor. Bundan böyle lonca ligleri, önemli CyBall karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak.

1. sezon lonca liginde; loncalar performanslarına ve kazanma yüzdelerine göre sıralamaya girecekler. Gelecekte ise proje ekibi, loncaların doğrudan kendi aralarında karşılaşma yapabileceklerini ve turnuvalara katılabileceklerini söylüyor.

Lider Tahtası Güncellemesi

CyBall ekibi, her ay başında lider tahtasının sıfırlanacağını söylüyor. Ayrıca ekip, lider tahtası üzerinde yeni geliştirmeler yaparak filtrelerin eklendiğini de belirtti.

Her ay, ay sonuna kadar kalacak lider tahtası; en başarılı 10 oyuncuyu CYB ile ödüllendirecek. Bu özellik hakkında daha fazla detay, lider tahtası güncellenmesi tamamlandıktan sonra topluluk ile paylaşılacak.

CyBall Reborn Sonrası Neler Olacak?

Peki tüm bu anlatılan güncelleştirmelerin ardından bizleri CyBall’da neler bekliyor olacak? Proje ekibi, 5v5 karşılaşma modunun aktive edileceğini söylüyor. Bu mod, lig ve turnuva müsabakalarında kullanılacak.

5v5 maçlar daha uzun sürecek ve 3v3 maçlarındaki 6 önemli etkinlik yerine 10 adet etkinlik içerecek.

Lig ve turnuvalarda; kullanıcılar 7 oyunculu takım seçebilecekler ve bunların 2’si yedek oyuncu olacak. Böylelikle başarılı olmak için strateji varyasyonları da daha fazla önem kazanıyor.

Türkiye Telegram: https://t.me/CyBallTurkey

Twitter: twitter.com/CyBallOfficial

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version