Muhabbit

CZ: “Her Yerde Lisanslı Olmak İstiyoruz.”

Küresel kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, operasyonlarının yürütüldüğü tüm bölgelerde lisans almak istediklerini söyledi.

binance muhabbit

binance muhabbit

Küresel kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao namıdiğer CZ, borsanın düzenleyici kurumlarla iletişim hâlinde kalmasını istediklerini ifade etti. Bununla birlikte tüm bölgelerde lisans almak istediklerini ekledi.

Binance CEO’su CZ, bir süredir farklı bölgelerden gelen “lisanssız, kayıtsız” uyarılarına cevap niteliğinde bir açıklamada bulundu. Bugün (27 Temmuz 2021) Reuters’da yayımlanan habere göre CZ, Binance’in merkeziyetsiz finans yaklaşımından uzaklaşacağını ima etti. Şirket genişledikçe borsanın düzenleyici birimlerle koordine hâlinde olmasını istediğini ekledi.

“Her yerde lisans almak istiyoruz. Bundan sonra bir finans kurumu olacağız.”

CZ: “Gerekirse İstifa Ederim!”

CZ, güçlü bir düzenleyicilik geçmişine sahip birinin müsait olması hâlinde CEO’luk görevinden istifa etmeyi düşüneceğini yineledi. Geçtiğimiz hafta SCB 10X Sanal Zirvesi’nde de kendisini daha çok teknoloji girişimcisi olarak gördüğünü, düzenlemeler konusunda daha tecrübeli bir ismin kripto para borsasına liderlik etmek için daha uygun olabileceğini ifade etmişti.

CZ, tüm organizasyonu yönetecek, güçlü bir mevzuat geçmişine sahip, uyumluluklar hakkında tecrübe sahibi deneyimli bir CEO aradığını ifade etmişti.

“Dört yıldır şirketi yönetiyorum. Uyumluluk çabalarına öncülük edecek en iyi CEO olduğumu düşünmüyorum. Bence güçlü bir düzenleyici geçmişe sahip birinin CEO olması daha iyi olabilir.”

Bu açıklamalar, CZ’nin Binance’in ABD kolunun ABD’de halka arzı için “halka arz yolunu” araştırdığını söylemesinden birkaç gün sonra geldi. Büyük kripto para borsasından bağımsız olarak faaliyet gösteren ABD merkezli bir şirket olan Binance.US, yerel düzenleyiciler tarafından incelemeye tabi tutulmuştu.

Binance CEO’su CZ’nin daha önce kripto para borsasının merkeziyetsiz olmadığı yönündeki açıklaması göz önüne alındığında, bölgesel merkez kurma açıklaması, CZ için biraz şaşırtıcı bir açıklama olmakta.

Ayrıca CoinTelegraph’ın da belirttiği üzere CZ 2019 yılında “Ofis ve Genel Merkez, SMS ve MMS gibi modası geçmiş kavramlar… Zaman ilerliyor…” dediği bilinmekte.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version