Muhabbit

CZ: “Linkedln’deki Binance Çalışan Profilleri Sahte!”

CZ, Linkedln’de yer alan ve Binance’te çalıştığını iddia eden 7.000 kullanıcıdan yalnızca 50’sinin gerçek profil olduğunu belirtti. 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), 15 Ağustos 2022 Pazar günü yaptığı bir Twitter açıklamasında Linkedln’de yer alan ve Binance’te çalıştığını iddia eden 7.000 kullanıcıdan yalnızca 50’sinin gerçek profil olduğunu belirtti. 

Linkedln’in gerçek kimlikleri belirlemekteki yetersizliğinde değinen CZ, şu sözleri dile getirdi: 

“Keşke Linkedln’in şirketlerin çalışanlarını doğrulayabilecekleri bir sistemi olsa. Linkedln “ben listelemelerden sorumluyum” gibi iddialarda bulunan dolandırıcılarla dolu. Dikkatli olun.”

Adım Adım Kripto Para Dolandırıcılığı

Linkedln kripto para dolandırıcılığı genelde sözde kripto para borsası yöneticisi olan bir kişinin potansiyel bir token listesine dair proje paydaşlarına bir talep iletmesiyle başlar.

Profiller oldukça zekice bir şekilde çeşitli ayrıntılarla hazırlanır. Öyle ki, bu profillere bakan herkes söz konusu kişilerin sektörde yıllardır var olduğu derin tecrübelere ve geniş bir networke sahip olduğu sonucuna varır. Böylece profile meşruluk kazandırılmış olur. 

Hedef kurban belirlendikten sonra dolandırıcı e-posta ya da Telegram aracılığıyla listeleme sürecinin detaylarını belirten ve “hizmet” erişimi için gereken ilk depozito miktarını içeren bir belge iletir. Kurban talep edilen dijital varlıkları depozito adresine iletir iletmez dolandırıcı tüm iletişimi keser ve sermayenin üzerine konar. 

Meşru alışverişler genellikle bir ön depozito ödemesi ya da listeleme ücreti gerektirmez. Bunun yerine, bir durum tespiti ekibi güvenlik, uyumluluk, yasal çerçeve ve genel proje hizmeti için potansiyel tokenı inceler ve ardından daha sonraki adımları tartışmak için varlık sağlayıcısı ile bir toplantı planlar. Projenin büyüklüğüne bağlı olarak, proje geliştiricileri hemen her gün sahte listeleme teklifleriyle uğraşmak zorunda kalabilir.

CZ, Dolandırıcılıklara Karşı Oldukça Aktif!

CZ, Twitter hesabını sık sık potansiyel dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyarıda bulunmak için kullanıyor. 3 Temmuz 2022 tarihinde de benzer bir sebeple bir Twitter gönderisi yayımlayan CZ, 1 milyardan fazla kişinin kişisel bilgilerinin sızdırıldığını ve dark web’te satışa çıkarıldığını belirtmişti. 

İlginizi çekebilir: Binance, Curve Finance’ten Çalınan Fonların Büyük Bölümünü Kurtardığını Açıkladı!

CZ, çalınan verilerin bir Asya ülkesinin verileri olduğu belirtilirken, hatanın bir devlet ajansı ElasticSearch uygulamasından kaynaklanmış olabileceğini açıkladı. CZ, olası güvenlik sorunlarından dolayı Binance’in güvenlik doğrulamalarını sıklaştırdıklarını ifade etmişti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version