Muhabbit

Dapper Labs’in Yatırım Turuna Ünlü İsimler Katıldı!

NBA Top Shot’ın yaratıcısı büyümeye devam ediyor!

Dapper

NBA Top Shot‘ın yaratıcısı Dapper Labs, yatırımcılarından yaklaşık 305 milyon $’lık fon elde etti.

Business Insider tarafından Salı günü yayınlanan bir rapora göre, Michael Jordan, Alex Caruso ve Kevin Durant gibi NBA yıldızları da yatırım turuna katıldı. Diğer yatırımcılar arasında The Chernin Group ve Will Smith‘in girişim şirketi Dreamers VC de yer alıyor.

Bu son yatırım turu ile, Dapper Labs’in şu anda 2.6 milyar $ değerinde olduğu bildirildi. Bu arada, NBA Top Shot, Şubat ayı sonu itibarıyla 230 milyon $’lık satış hasılatı elde etmiş.

Business Insider tarafından aktarılanlara göre, Mart ayında NBA Top Shot‘ın toplam brüt geliri 483 milyon $’a kadar yükselmiş.

Nitekim, NBA Top Shot’ın popülerleşmesi, NFT’lere olan ilginin bir yansıması olarak görünüyor. Geçtiğimiz günlerde bir NBA Top Shot kullanıcısının, 100.000 $’a aldığı NFT’yi 1.000.000 $’a satmayı reddettiğini bildirmiştik.

Platformun başarısı hakkında yorum yapan Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou, şunları söyledi:

NBA Top Shot başarılı oldu, çünkü basketbol fanatiklerinden yararlanıyor. Top Shot, insanların desteklediği takımlar ve oyuncular ile bağlantı kurmasının yeni bir yolu.

Bu arada Dapper Labs NBA ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Bildirilenlere göre Şubat 2020’de şirket, UFC ile bir anlaşma imzaladı.

Ayrıca Dapper Labs, kripto alanında en çok bilinen NFT projelerinden birinin de sahibi: CryptoKitties. Dijital kedi yetiştirme oyunu, Ethereum tabanlı en büyük merkezi olmayan uygulama haline geldi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version