Muhabbit

DappRadar: Blok Zinciri Tabanlı Oyunlara Yatırımlar Yükselmeye Devam Ediyor

DaappRadar’ın yeni raporunda neler yazıyor?

Dappradar

Dappradar

DappRadar‘ın yayımladığı rapora göre blok zinciri tabanlı oyunlara yapılan yatırımlar her zamankinden daha yüksek seviyede.

Yaptığı araştırmalar ile dikkat çeken DappRadar yeni bir rapor yayımladı. Bu rapora göre 2022 Ocak ayında blok zincir tabanlı oyunlara yapılan yatırım 1 milyar dolar civarına ulaştı. Yatırım miktarıyla bu sektöre olan ilginin aşırı miktarda arttığı ortaya çıktı.

Bu artış sadece GameFi sektöründe yatırımı göstermiyor. Raporda ayrıca blok zinciri ile bağlantılı sektörlerde %50’lik bir yatırım artışı olduğunu gösteriyor.

Geçen yıl blok zinciri faaliyetlerinin %45’i merkeziyetsiz uygulamalar (DApp) üzerineydi. Şimdi ise geçen yılın devamı niteliğinde her bir sektörde en az %50 civarında artış görünüyor.

Blok zinciri oyunlarına ve altyapısına yapılan yatırım, son 13 ayda rekor seviyelere çıktı. Bunda oyunlardan gelen para kazanma durumunun ve metaverse alanına olan ilginin büyük önemi bulunuyor.

DappRadar’a göre en iyi performans gösteren GameFi projeleri

Sektör büyümeye devam etse de bazı projeler diğerlerinden daha çok dikkat çekiyor. Bilinen oyun projeleri arasında Axie Infinity başı çekiyor. Ancak başka bir oyun daha fazla oyuncularına para kazandırdı.

Harmony’s DeFi Kingdom (DFK) çok kazandıran oyun projelerinden bir başkası. 2022 Ocak ayında kullanıcılarına 1.5 milyar dolar kazandıran oyun rakiplerine göre %234 oranında daha fazla para kazandırdı.

Oyun sektörü sayesinde aktif cüzdan sayısı da gittikçe artmaya devam ediyor. Yine DappRadar’a göre günlük aktif cüzdan sayısı ortama 209.000 civarı.

En çok kullanıcıya sahip oyunlar arasında; Pegaxy, Aavegotchi, Fear, Phantom Galaxies, REVV Racing, Sunflower Farmers, Crazy Defense Heroes gibi projeler bulunuyor.

GameFi vs kripto para marketi

Son zamanlarda tüm kripto para piyasasının düşüş eğilimi gösterdiği bir gerçek. Özellikle kripto paraların bayrak taşıyıcısı olarak bilinen Bitcoin ve Ethereum çok değer kaybetti. Ancak GameFi sektöründe işler biraz daha değişik. Fiyatları biraz düşmüş olsa bile kullanıcı sayısı ve yapılan yatırım olarak sürekli büyüyor.

Rapora göre; Splinterlands adlı oyun şu an aktif cüzdana sahip en yüksek kullanıcya sahip oyun durumunda. Ancak cüzdan kullanılmadan bakılırsa 2.8 milyar günlük aktif kullanıcı ile Axie Infinity ilk sırada oluyor. Axie Infinity’de aktif cüzdana sahip oyuncu sayısı günlük 100.000 kişi civarında.

Axie Infinity ayrıca son NFT satışında 4 milyar dolar değerinde satış gerçekleştirdiğini açıkladı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version