Muhabbit

DappRadar, NFT’ler İle İlgili Yeni Raporunu Yayımladı!

NFT Genel 3

NFT Genel 3

Veri analitik şirketi DappRadar, kısa süre önce yayımladığı bir raporda, kripto paralar ve NFT’ler ile ilgili bazı verileri kullanıcılar ile paylaştı.

DappRadar raporunda, aylık bazda yapılan NFT yatırımlarının %18’lik bir büyüme gerçekleştirdiğini belirtti. 3 Kasım tarihinde yayımlanan rapora göre 2022 yılı ekim ayındaki aylık benzersiz NFT yatırımcılarının sayısı eylül ayına göre %18 büyüyerek yaklaşık 1,11 milyona ulaştı. Aslında son dönemlerde NFT ticaret hacmi ve satışlarında genel bir düşüş yaşandığı biliniyor. Ancak DappRadar, bu verilere rağmen pazarı hâlâ büyük gördüğünü belirtiyor.

“Benzersiz yatırımcı sayısındaki artış, pazara yeni giren insanların NFT pazarına odaklandığını ve bu alanın hâlâ büyük talep gördüğünü gösteriyor.”

Pazarın büyüklüğünün farkında olan şirketler de kullanıcılarına yönelik geliştirmelere devam ediyor. Bu kapsamda önde gelen NFT pazar yerlerinden, Solana tabanlı Magic Eden ve Ethereum tabanlı LookRare, isteğe bağlı bir telif modeli sistemine geçeceğini duyurdu.

Ethereum Tabanlı NFT’lerin İşlem Hacmi Düşüşte

Raporda ayrıca, NFT pazarında liderliğin hâlâ Yuga Labs’ta olduğu ve ekim ayının ilk on satışından yedisinin CryptoPunk ve Bored Ape Yacht Club’dan geldiği vurgulanıyor. Bu satışlardan en değerlisinin ise CryptoPunk#924 NFT’si olduğu belirtildi. 475 Ether’e satışı gerçekleştirilen 924 no’lu CryptoPunk’ın, 731.435 $ değerinde olduğu belirtiliyor.

Bunların yanında Ethereum tabanlı NFT’lerin ticaret hacminin ise düşemeye davam ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz ay %21 oranında düşüş yaşayan işlem hacminin 324 milyon dolara gerilediği belirtiliyor. Ulaşılan bu seviyelerin ise DappRadar tarafından Haziran 2021’den bu yana kaydedilen en düşük işlem hacmini temsil ettiği belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

DappRadar, Reddit NFT koleksiyonlarının ise yükselişte olduğunu ve bu yükselişin arkasındaki ana itici gücün, son dönemlerde popülaritesi artan Polygon NFT’lerinin ticaret hacmine bağlı olduğunu belirtiyor.

Temmuz ayında piyasaya sürüldüklerinden sonra yaklaşık 2,8 milyon farklı kullanıcıya ulaşan Reddit’in ise 2,9 milyondan fazla avatar bastığını belirtiyor. Meta’nın da kısa süre önce yaptığı açıklamada, Polygon’un yaklaşmakta olan NFT araçları için ilk ortağı olacağını belirtmesinin, ticaret hacmini önemli ölçüde artıracağı belirtiliyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version