Muhabbit

Darknet Suçlularından 4,9 Milyon Dolarlık Kripto Para Ele Geçirildi!

Dark HunTor Operasyonu ile Avrupa, Avustralya ve ABD genelinde yasa dışı mal satışı yapan suçlular yakalanmaya devam ediyor!

darknet

FBI liderliğindeki Joint Criminal Opioid, Darknet Enforcement (JCODE) ve Europol, toplamda 4.9 milyon dolarlık kripto para birimine el koyarak 150 darknet uyuşturucu kaçakçısını tutukladı.

Dark HunTor olarak adlandırılan operasyon; Avustralya, Bulgaristan, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İsviçre, İngiltere ve ABD’de yasa dışı mal satmaya çalışan grup ve çeteleri yakalamaya devam ediyor!

ABD-İtalyan operasyonları kripto para birimlerinde 3,6 milyon Euro ele geçirirken, polis yaklaşık 1 milyon dolar tutarında uyuşturucu gelirine el koydu.

Dark HuntTor Operasyonu ile birlikte, hem nakit hem de kripto para birimlerinde 31,6 milyon dolar ele geçirilirken, dünya çapında yapılan operasyonlarla birlikte, yaklaşık 234 kilogram uyuşturucu ve 45 ateşli silahın ele geçirilmesiyle sonuçlandı.

ABD Adalet Bakanlığı, darknet satıcı hesaplarının aktif pazar yerlerinde yasa dışı mal satan kişilerle bağlantılı olduğunu bildirdi. Bu durumda yasa dışı mal satan suçluların hem dijital hem de geleneksel yolla mal satmaya çalıştığını söyleyebiliriz.

FBI Direktörü Christopher Wray, şunları söyledi:

Suçlu ağ pazarları var. Böylece uyuşturucu satıcıları başkalarının güvenliği pahasına kâr edebiliyor. FBI, yasa dışı uyuşturucu ticaretini bozmak için JCODE ve Europol ortaklarımızla birlikte çalışmaya kararlı olduğunu söyledi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version