Muhabbit

Dash (DASH) Coin Nedir?

Gizlilik özelliği ile öne çıkan Dash coin nedir ve ne işe yarar?

Dash Coin Nedir?

Dash Coin Nedir? Dash Coin Ne İşe Yarar?

Dash (DASH) coin, merkezi olmayan, kullanıcılarına hızlı ve ucuz bir ödeme ağı sağlamaya çalışan açık kaynaklı bir blok zinciri ve kripto para birimi olarak tanımlanabilir.

Dash Coin Nedir?

Adını “Digital Cash“ten (Dijital Nakit) alan Dash, Ocak 2014’te Litecoin’in (LTC) bir “fork“u olarak piyasaya sürüldü. Aynı zamanda Dash, merkezi olmayan, “masternode“lar dahil olmakla birlikte iki katmanlı bir ağa sahiptir.

2014 yılında piyasaya sürülen kripto para birimi Dash, başlangıçta Xcoin olarak biliniyordu. Darkcoin olarak yeniden markalaştıktan sonra, Mart 2015’te adını Dash olarak güncelledi.

Bitcoin’in kurucusu olarak bilinen Satoshi Nakamoto‘nun çalışmasına dayanan gizlilik merkezli bir kripto para birimi olan Dash, kullanıcı gizliliğini ve anonimliğini sağlamak için tasarlandı. Dash “coin”in yaratıcıları ise Evan Duffield ve Daniel Diaz‘dır.

Dash “Coin”in Amacı Nedir?

Dash’in amacı, günlük işlemlerde kendi kripto parasının kullanılmasını sağlamak. Amacını gerçekleştirmek için geniş bir ağ oluşturan şirket 2018 yılında, ekonomik olarak sıkıntılı dönemler yaşayan Venezuela’da popülerleşti.

Bununla birlikte kripto para birimine olan talep ve Dash kullanıcılarının sayısı, piyasaya sürülmesinden bu yana hızla arttı. Bunun nedenlerinden biri ise Venezuela’da hiperenflasyon yaşanmasıydı.

Ayrıca Dash’in CEO’su olan Ryan Taylor bir röportajda, kripto para biriminin Venezuela’da hayata ekonomik olarak devam edebilmek için iyi bir seçenek olduğunu söyledi. Ülke vatandaşları, hızlı ve ucuza işlem yapılabildikleri için Bitcoin ve Dash gibi kripto paralara yöneldiler.

Dash Coin’in Geleceği

Dash, gelişmiş güvenlik, gizlilik özellikleri ve işlem hızı ile bir ödeme hizmeti sağlayıcısı olarak ilgi görüyor. Bu genişlemeyi sürdürebilirse ve diğer gelişmekte olan ülkelerde daha fazla ilgi görürse, Dash’in kripto paralar arasında iyi bir geleceği olabilir.

Dash Coin Nasıl ve Nereden Alınır?

DASH Coin, halihazırda birçok borsada işlem gören bir coin olarak tanımlanabilir. Binance, Huobi, OKEx, FTX, Coinbase, Bitfinex, BTCTurk ve Paribu gibi borsalardan alınabilen DASH coin neredeyse tüm kripto para borsalarında bulunuyor.

Dash Coin Yorum ve Grafik

450$’ları gören Dash, şu anda 170$ seviyelerinden işlem görüyor. 10 milyona yakın “coin”i dolaşımda olan DASH’in, maksimum arzı ise 18,900,000.

Bununla birlikte MarketCap sıralamasına göre 59’uncu sırada bulunan DASH, 1,7 Milyar $’lık piyasa değerine sahiptir.

Dash Coin Günlük Mum Grafiği

Daha fazla Nedir içeriği için: Nedir?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version