Muhabbit

DBS Bank, Blockchain Ağı Onyx’ı Kullandı!

Singapur’un en büyük bankası olan DBS Bank, JPMorgan’ın blockchain ağı olan Onyx’ı kullandı.

Singapur’un en büyük bankası olan DBS Bank, JPMorgan’ın blockchain ağı olan Onyx’ı kullandı. DBS Bank bu hamlesiyle, JPMorgan’ın Onyx ağı üzerinde repo işlemi gerçekleştiren ilk banka olurken, aynı zamanda Goldman Sachs (GS) ve BNP Paribas (EPA) gibi uluslararası dev bankaların arasına da ismini yazdırmış oldu.

Singapur merkezli DBS Bank, JPMorgan’ın blockchain altyapısı olan Onyx’te sabit gelir ticaretini başarıyla tamamladı. Konuyla ilişkili olarak DBS Hazine Başkanı Andrew Ng ise şu açıklamalarda bulundu:

“Blockchain tabanlı bir çözümün verimliliklerinden faydalanarak, likidite ihtiyaçlarımız için faydalı olan, sıkıştırılmış zaman dilimlerinde dolar fonunu artırabiliyoruz. Gün içi repo çözümümüz, müşterilerin operasyonel verimliliklerini artırmalarına ve repo faaliyetleri için takas sürelerini hızlandırmalarına imkan sağlıyor.”

DBS Hazine Başkanı Andrew Ng

Onyx ağının temel amacı ise eskiden günler alan banka süreçlerini, birkaç saat içinde gerçekleştirmesini sağlamak. JPMorgan’ın Onyx’ı 2020 yılında piyasaya sürmesinden bu yana Onyx üzerinde 300 milyar doların üzerinde gün içi repo anlaşması gerçekleştirildiğini de hatırlatalım.

İlginizi Çekebilir: DBS Bank Group CEO’su Piyush Gupta, Altını Kripto Paralara Eş Değer Görüyor!

DBS Bank CEO’su Piyush Gupta Kripto Paraların Günümüz Paralarının Yerini Tutamayacağını İfade Etmişti!

DBS bankasının CEO’su Piyush Gupta, Economic Times Küresel İş Zirvesi’nde yaptığı açıklamalarda ise kripto paralara yapılması beklenen düzenlemeler hakkında önemli söylemlerde bulunmuştu. Piyush Gupto kripto paraların, günümüz paralarının yerini tutamayacağını savunurken ayrıca kripto para piyasasındaki spekülasyonlara ilişkin görüşlerini de şu şekilde açıklamıştı:

“Herkesin bildiği üzere kripto para piyasasındaki oynaklık diğer piyasalara göre oldukça fazla. Bu durum çoğu zaman yatırımcının aleyhine sonuçlar doğurabiliyor. Bugün kripto paralar potansiyel bir spekülasyon kaynağı olarak kullanılıyor. Bu şekliyle kripto paraların, para kaynağı olması pek olası değil.”

Piyush Gupta

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version