Muhabbit

DBS Bank Group CEO’su Piyush Gupta, Altını Kripto Paralara Eş Değer Görüyor!

DBS bankasının CEO’su Piyush Gupta, Economic Times Küresel İş Zirvesi’nde kripto paralara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güneydoğu Asya’nın en büyük bankalarından biri olan DBS bankasının CEO’su Piyush Gupta, geçtiğimiz gün düzenlenen Economic Times Küresel İş Zirvesi’nde kripto paralara ilişkin açıklamalarda bulundu:

Kripto para birimleri altına, alternatif olabilecek yatırım araçlarıdır. Kripto paralara resmi bankacılık işlemleri dışında düzenlemeler getirmek pek mantıklı gözükmüyor.

Piyush Gupta

Piyush Gupta, Economic Times Küresel İş Zirvesi’nde kripto paralara yapılması beklenen düzenlemelere de değindi:

Açık konuşmak gerekirse, kripto paraların günlük paralara dönüşeceğini sanmıyorum. Ama yatırım aracı olarak kripto paraları, altına alternatif olarak görüyorum.

Piyush Gupta

Piyush Gupto açıklamalarının devamında kripto paraların, günümüz paralarının yerini tutamayacağını savunurken ayrıca kripto para piyasasındaki spekülasyonlara ilişkin görüşlerini açıkladı:

Herkesin bildiği üzere kripto para piyasasındaki oynaklık diğer piyasalara göre oldukça fazla. Bu durum çoğu zaman yatırımcının aleyhine sonuçlar doğurabiliyor. Bugün kripto paralar potansiyel bir spekülasyon kaynağı olarak kullanılıyor. Bu şekliyle kripto paraların, para kaynağı olması pek olası değil.

Piyush Gupta

Piyush Gupto:”CBDC’leri kendi zorluklarıyla birlikte geliyor.”

Piyush Gupto açıklamaların sonunda günümüzün popüler konularından biri olan CBDC’lere de yer verdi:

CBDC’leri kendi zorluklarıyla birlikte geliyor. Direkt bir bankaya giderseniz, her vatandaşın merkez bankasında doğrudan bir hesap açtığını ve CBDC’ye doğrudan maruz kalacağını görebilirsiniz. CBDC’lerin dezavantajları da bulunmaktadır. Bunların başında ise mevcut bankacılık sistemini ortadan kaldıracak olması geliyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version