Muhabbit

DCG ve Gemini Arasında İşler Kızışıyor

Soruşturmalarla boğuşan DCG ve Gemini’den art arda gelen açıklamalar iki platformun arasındaki iplerin iyice gerildiğini gösteriyor.

digital-currency-group-1200x600

Soruşturmalarla boğuşan Digital Currency Group (DCG) ve Gemini’den art arda gelen açıklamalar iki platformun arasındaki iplerin iyice gerildiğini gösteriyor. Son olarak Gemini Kurucu Ortağı Cameron Winklevoss’tan gelen açıklamaya göre DCG CEO’su Barry Silbert şirketi yönetmeye uygun biri değil ve derhal iflas etmeli.

10 Ocak 2022 tarihinde bir mektup yayımlayan Winklevoss, Silbert’in ve yan kuruluşu Genesis Global Capital’in Gemini’nin Earn programı kapsamında yer alan 340.000’den fazla kişiyi dolandırdığını iddia etti. Mektup, Winklevoss’un Twitter üzerinden 2 Ocak 2022’de yaptığı açıklamaların devamı niteliğindeydi. Söz konusu açıklamalarda Gemini Kurucu Ortağı Genesis’in Gemini’ye 900 milyon dolar borcu olduğunu iddia etmiş ve Silbert’i avukatlarının ve yatırım bankacılarının arkasına saklanmakla suçlamıştı. Gemini daha sonra Earn programını durdurduğunu ilan etmişti.

Winklevoss’a göre Genesis Three Arrows Capital’a 2,3 milyar dolardan fazla para borç verdi. Haliyle, Three Arrows Capital Haziran 2022’de batınca Genesis 1,2 milyar dolar zarara uğradı. Winklevoss, Temmuz 2022’den itibaren Silbert, DCG ve Genesis’in bir dizi yalandan oluşan bir kampanyaya imza attığını ve sermayenin Genesis’e aktarılmış gibi gösterildiğini iddia etti.

Winklevoss, söz konusu yalan kampanyasında Genesis CEO’su Michael Moro’nun da sosyal medyada yalan yanlış paylaşımlar yaparak büyük rol oynadığını belirtti ve bazı DCG çalışanlarının Genesis’te yetersiz sermaye olduğunu gerçeğini gizlemek için arkadan iş çevirdiğini iddia etti.

Gemini Kurucu Ortağı’na göre eğer FTX tüm bu olaylardan yalnızca birkaç ay sonra batmasaydı, bu düzensizlikler bir şekilde görmezden gelinebilirdi.

Mektuba karşı DCG’den yapılan bir açıklamaya göre Winklevoss’un sözleri “muhtaç ve yapıcılıktan uzak bir reklam kampanyasından ibaret.

10 Ocak tarihinde açıklamalarda bulunan tek isim Winklevoss değildi. Silbert de hissedarlara hitaben bir mektup yayımlayarak Winklevoss’un bazı iddialarına cevap verdi. Silbert, mektubunda Genesis’in hem Three Arrows Capital ile hem de Alameda Research ile “ticari ve borç verme” temalı bir ilişki kurduğunu belirtti. Ayrıca DCG’nin Genesis’in 1,1 milyar dolarlık taahhütlü yükümlülükleri için herhangi bir nakit, kripto para ya da herhangi bir başka ödeme almadığının da altını çizdi.

“DCG an itibarıyla Genesis Capital’a 447,5 milyon dolar ve 4.550 BTC borçlu, ve borçların ödeme süresi Mayıs 2023’e kadar. DCG, Ocak-Mayıs 2022 tarihleri arasında %10-12’lik faiz oranlarıyla $500 milyon borç almıştı.”

Winklevoss: DCG CEO’su Görevden Alınmalı

Winklevoss, mektubunda direkt olarak DCG yönetim kuruluna hitap etti ve Silbert’i CEO’luktan almaları çağrısında bulundu. Silbert, bu tepkiye cevap olarak “DCG Genesis’ten 1,675 milyar dolar borç almadı ve Genesis’e hiçbir faiz ödemesini geciktirmedi” dedi.

“Barry Silbert DCG’nin CEO’su olduğu sürece bu şirket için bir gelecek söz konusu değil. Kendisi DCG’yi yönetmeye uygun olmadığını, ayrıca yatırımcıların sorunlarına adil ve makul bir çözüm bulmaya ne hevesli ne de yetkin olmadığını ortaya koydu.”

Silbert mektubunda DCG’nin “sektörde ön planda kalmaya ve daha iyi bir finansal sistem için çabalamaya” kararlı olduğunun altını çizdi.

DCG’nin borç sermayesine dair de açıklamalarda bulunan CEO, şirketin Kasım 2021’de Eldridge liderliğindeki bir borç verenler sendikasından 350 milyon dolarlık harici kıdemli teminatlı borç aldığını belirtti.

İlginizi çekebilir: Coinbase Borsasında Neler Oluyor?

DCG’nin FTX ile ilişkisine de değinen Silbert, şirketin FTX’in Seri B yatırım turuna 2021 senesinde 250.000 dolar yatırımda bulunduğunu, söz konusu yatırımın şirketin dünya çapındaki bir dizi borsaya yatırım yapma stratejisinin bir parçası olarak gerçekleştiğini belirtti. DCG’nin ayrıca FTX ile bir işlem hesabı tuttuğunu da söyleyen Silbert, bu hesabın platformda gerçekleşen ticaret hacminin %1’ine dahi denk gelmediğini söyledi. Silbert, Sam Bankam-Fried’la herhangi bir kişisel ya da profesyonel ilişkiye sahip olmadığının da altını çizdi.

Son olarak mektup, DCG’nin ne Terra Luna ile ne de Celsius ile herhangi bir bağlantısının olmadığının da vurgusunu yaptı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version