Muhabbit

DeFi 2.0’da Genesis Yatırımcısı Olun!

Minterest, DeFi 2.0 ile yatırımcıların gelir fırsatlarını yükseltmeyi hedefliyor. 8 Şubat 2022’de ise MNT satışları başlayacak.

Minterest whitelist

Lending platform

DeFi (merkeziyetsiz finans) alanı 1 trilyon dolarlık bir potansiyele sahip ve şu anda 100 milyar dolarlık bir endüstriye dönüşmüş durumda. Kripto para piyasası son günlerde önemli bir kan kaybı yaşarken, DeFi platformlarında kilitlenen varlıklarda keskin bir yükseliş görünüyor. Kötü ihtimalle DeFi, önümüzdeki zamanlarda yüzlerce milyar dolarlık kripto varlığın güvenli limanı olacak. İyi ihtimalle ise, bu market trilyon dolarlar seviyesine ulaşacak ve geleneksel yatırım araçları için önemli bir alternatife dönüşecek.

Minterest Protocol, DeFi 2.0 teknolojisi ile merkeziyetsiz finansı bir adım sonrasına taşıyor. “Genesis” adı verilen bu protokol 8 Şubat 2022’de halka arz olacak.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

LBP’den Minterest tokenı (MNT) satın alanların tokenları kilitlenmeyecek. Diğer yollarla MNT token elde edenler için ise 1 yıllık bir vesting (kilit açılış) takvimi bulunuyor. Aynı zamanda LBP katılımcıları haricinde hiçbir yatırımcı ilk etapta, MNT ve LP stake edemeyecek.

LBP Nedir?

LBP, MNT’nin ilk kez satışa sunulacağı etkinliktir. LBP etkinliğinin farkı; katılımcıların “Dutch Auction” yani Hollanda Açık Artırma metodu ile katılım sağlayacağı bir etkinlik olması.

Bu yöntemde; katılımcılar bireysel olarak satın almak istedikleri varlığa bir değer biçerler ve zamanla o varlığın fiyatı o seviyeye inebilir. Eğer varlığın fiyatı o seviyeye inerse, teklifi veren yatırımcı o fiyattan o varlığı satın alabilir. Hollanda Açık Artırma yöntemi diğer açık artırmaların aksine; yükselen bir fiyat trendine değil, zamanla düşen bir fiyat trendine sahiptir.

En Verimli Gelir Protokolü ve Mimarisi

Minterest protokolü, geleneksel ve en büyük 3 DeFi platformundan %200 daha fazla gelir getirmeyi vadediyor. Bunu yaparken de güvenliği garanti ediyor. Minterest protokolü bunu yaptığı önemli Ar-Ge çalışmaları ile başarıyor.

Geliştirilen yeni teknoloji hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buraya bakabilirsiniz.

DeFi 2.0 Genesis’in Faydaları

LBP; protokol lansmanının ilk adımı ve token listelemesinin başlangıcı olacak. Bu, yeni yatırımcılar için önemli bir fırsat. LBP katılımcıları yatırımlarından dolayı önemli bir gelir elde etmeyi bekleyebilirler. Sebebi ise aşağıda verilen 4 ana faktör.

Minterest Tokenın (MNT) Potansiyeli

Minterest protokolü bir ilki gerçekleştiriyor. Token fiyatını tamamen kilitli tokenlarına göre dizayn ediyor. Geri alım mekanizması otomatik olarak çalışacak ve kilitleri açılan MNT’leri satın alacak. Satın alınan MNT’ler ise LBP’de yatırım yapmış ve MNT’lerini stake etmiş yatırımcılara otomatik olarak dağıtılacak. LBP katılımcıları bu yüzden yatırımlarının karşılığında önemli bir gelir elde etmeyi bekleyebilirler.

Minterest NFT’leri Elde Etme Fırsatı

LBP katılımcılarına yaptıkları yatırım oranında Minterest NFT’leri hediye edilecek. En çok yatırım yapan ilk 3.000 kişi bu fırsatlardan yararlanacak ve MNT stake ederek elde ettikleri gelirlere ek olarak eşsiz ve benzersiz Minterest NFT’lerinin de sahipleri olacaklar. Bu NFT’lerin, Moonbeam NFT marketinde ticareti yapılabilecek ve yatırımcılar NFT’lerini dilediği zaman satışa çıkarabilirler.

Daha fazla NFT haberi için buraya bakabilirsiniz.

Likidite Madenciliği Erişimi

Minterest NFT’lerine sahip olan şanslı kişiler, onlara özel kılınmış likidite madenciliğine de erişebilecekler. Protokolün özel lansmanı 2022’nin ilk çeyreğinde gerçekleşecek. Lansman sonrası ilk ay, protokole yalnızca LBP’ye katılan Minterest NFT sahipleri erişebilecek. Bu erişim ile birlikte de madenciliğe dahil olabilecekler. 750 bin adet MNT, tüm NFT sahipleri arasında paylaştırılacak ve bu önemli bir madencilik aktivitesi demek. LBP katılımcıları tüm bunlara başka hiçbir rekabet olmaksızın erişebilecek.

MNT ve LP Staking Fırsatı

LBP’de satın alınacak MNT’ler, bu etkinliğe özel olmak üzere kilitli olmayacaklar. LBP katılımcıları, gelecekte MNT’nin DEX ve CEX’lerde listelenmesi esnasında ellerindeki MNT’leri satabilecekler. Satmak istemeyen yatırımcılar için ise stake fırsatı her zaman devam edecek ve geri alım mekanizması ile stake eden yatırımcılara payları zaman içerisinde dağıtılacak.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version