Muhabbit

DeFi Hack: Grim Finance’den 30 Milyon Dolar Çalındı!

Flash loan saldırısı ile DeFi platformaları, bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğramaya devam ediyor.

Kripto Para Saldırısı

Kripto Para Saldırısı

Kullanıcıların Fantom blok zinciri üzerinde farm yaparken tercih ettiği bir DeFi protokolü olan Grim Finance, bilgisayar korsanlığının kurbanı oldu. Güvenlik uzmanı Vahe Karapetyan’a göre, GrimFinance’ın tahmini zararı yaklaşık 30 milyon dolar.

Grım Fınance Twıtter

Bilgisayar korsanı flash loan ile iki “token” satın aldı ve SpiritSwap’a likidite ekledi. Böylelikle SPIRIT likidite ödüllerinden faydalandı.

“Flash loan”ı, teminatsız kredi çekmek olarak tanımlayabiliriz. Flash loan ile herhangi bir teminat göstermeden çok kısa süreliğine büyük krediler kullanabilirsiniz.

Daha sonra bu işlemi geliştiren bilgisayar korsanı, büyük miktarlarda “token”lar satın almak için flash loan saldırısı yaptı. Spirit LP “token”ının kullanılmasıyla, bilgisayar korsanı yeniden para yatırmayı başardı ve çok sayıda “token”ı kendi cüzdanına aktardı.

Söz konusu çalınan fonlar henüz herhangi bir borsaya veya adrese aktarılmadı. Fonların çoğunluğu tek bir adreste kaldı. Hacker, Grim Finance’den fonların geri verilmesi için bir teklif bekliyor olabilir. Blok zinciri açık kaynak kodlu bir sisteme sahip olduğu için çalınan fonların takibi kolay bir şekilde yapılabiliyor.

İlginizi Çekebilir : Flash Loan Saldırısı Nedir?

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version