Muhabbit

Binance’in Aklında DeFi IEO’su Yapmak Mı Var?

Binance tarafında ise IEO’lar geri dönüyor gibi gözüküyor. Attığı tweette CZ, Binance ekibinin projeleri incelediğini ve çok yakın zamanda yeni IEO’un duyurulacağını açıkladı.

binance kripto para borsası

Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından atılan tweet ile birlikte yeni bir IEO projesinin eli kulağında olduğu anlaşılmış oldu.

Geçtiğimiz dönemde ICO (Initial Coin Offering) ile başlayan ilk arz furyası, daha sonra merkezi borsalara geçerek IEO (Initial Exchange Offering) şekline bürünmüştü. Arka arkaya gelen IEO’larda ciddi kar elden yatırımcılar IEO konseptine fazlasıyla alışmıştı.

Arka arkaya gelen projeler sebebiyle bir süre sonra etkisini kaybeden IEO akımı sayesinde borsa tokenleri de ciddi derecede değerlenmişti.

Binance tarafında ise IEO’lar uzun bir aradan sonra geri dönüyor gibi gözüküyor. Attığı tweette CZ, Binance ekibinin projeleri incelediğini ve çok yakın zamanda yeni IEO’un duyurulacağını açıkladı.

Akımları sıkı takip etmesi ile tanınan CZ, herhangi bir bilgi vermemiş olsa da açıklanacak yeni IEO projesinin bir DeFi projesi olma olasılığı oldukça yüksek görünüyor. Son zamanlarda oldukça popülerleşen DeFi ekosistemi için CZ tarafından da bir hamle bekleniyordu.

Bu açıklama da gelecek bir DeFi hamlesinin ayak sesleri olarak yorumlanabilir. Tweet altındaki yorumlarda da benzer görüş hakim. Kimisi gelecek yeni projenin bir DeFi projesi olmasını dilediğini belirtirken kimi, projenin bir DeFi projesi olduğundan emin olduğu söylemekte.

Binance’in Vadeli İşlem Hacimleri Artıyor

The Block tarafından paylaşılan yeni verilerde kripto para borsası Binance’in vadeli işlem tarafındaki hacimlerinin ciddi derecede arttığı görülmekte. Birinci çeyrek verileri ile karşılaştırıldığında ikinci çeyrekte yüzde 68’lik bir artış yaşanmış durumda.

Birinci çeyrekte toplamda 151 milyar $’lık bir hacim oluşturulmuş iken, ikinici çeyrekte 263 milyar $ seviyelerine ulaşılmış görünüyor.

Spot market tarafından ise yüzde 4’lük bir kayıp söz konusu. Birinci çeyrekte 152.7 milyar $’lık bir hacim karşımıza çıkarken, ikinci çeyrekte 146.3’lük bir hacim oluşmuş durumda.

Yine de ikinci çeyrek rakamları halen Binance’in en iyi dördüncü çeyrek rakamı olmayı başarıyor.

Binance Vadeli İşlem Hacim Grafiği

BNB Yakımı Gerçekleşti

Binance Coin (BNB) yakım işlemini de gerçekleştiren Binance, böylece 12’inci yakım işlemini de tamamlamış oldu. Yakılan BNB’lerin toplam değeri ise 60 milyon $’dan biraz fazla. Binance tarafından yapılan açıklamada yakım miktarının oluşan hacim miktarına göre belirlendiği söylenmekte.

2017 yılının üçüncü çeyreğinden beri her çeyrekte yakım işlemlerine devam eden borsa, gerçekleşen son yakımda en büyük çaplı yakım işlemini gerçekleştirmiş oldu.

BNB fiyatı yakım işleminden etkilenecek mi?

Son Yazılar

Exit mobile version